Hyppää sisältöön

Reserviläiset harjoittelevat vapaaehtoisessa harjoituksessa Porvoon ja Sipoon alueella 13.-15.10.2023

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 10.10.2023 13.37
Tiedote
Kuvassa reserviläinen suorittaa aluevalvontatehtävää lentokentän viereisellä peltoalueella. Reserviläinen on taisteluvarustuksessa aseen kanssa ja katsoo eteenpäin kasvot osittain peitettynä suojahupulla.

Kaartin jääkärirykmentti järjestää Puolustusvoimien johtaman vapaaehtoisen harjoituksen Santahaminassa sekä Porvoon ja Sipoon alueella 13.-15.10.2023.

Harjoitusjoukkojen koko on noin 200 henkilöä, koostuen reserviläisistä ja henkilökunnasta. Joukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökiväärit. Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä. Harjoituksessa on mukana noin 20 ajoneuvoa, joiden joukossa on myös perävaunullisia ajoneuvoja.

Harjoitusalueina toimii Santahaminan lisäksi Porvoossa Anttilan sekä Tolkkisten alueet ja Sipoossa Svartbölen ja Hindsbyn välinen maastoalue 14.-15.10. välisenä aikana. Harjoitus saattaa aiheuttaa ajoittaista melua Santahaminan ulkopuolisilla kohteilla.

Harjoituksen tavoitteena on maakuntakomppaniaan sijoitettujen reserviläisten harjoituttaminen omiin tehtäviinsä sisältäen muun muassa rakennetun alueen taistelua ja kohteensuojausta.
 

´