Hyppää sisältöön

Reserviupseerikurssi 260 päättyy – katselmus ja ohimarssi Haminassa perjantaina 12. elokuuta

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 2.8.2022 13.39
Tiedote
Yleisö on tervetullut seuraamaan reserviupseerikurssin päättäjäisten paraatia 12.8. kello 14.30 alkaen Kadettikoulunkaden varrelle. Ohimarssi järjestettiin edellisen kerran kurssilla 255 vuoden 2020 alussa ennen koronaa.

Maavoimien reserviupseerikurssi 260 päättyy 14.8.2022. Reserviupseerikurssin päättäjäiset järjestetään perjantaina 12.8.2022 Haminassa. Yleisö ja media ovat tervetulleita seuraamaan päättäjäisten paraatia eli katselmusta ja ohimarssia kello 14.30 - 15.15. Katselmus suoritetaan päärakennuksen kentällä, ja ohimarssi Kadettikoulunkadulla.

Paraati alkaa paraatikatselmuksella kello 14.30. Katselmukseen ja ohimarssiin osallistuvat Reserviupseerikurssi 260 ja kummikurssit 160 ja 210 sekä Maanpuolustussoittokunta.

Ohimarssin marssireitti kulkee Reserviupseerikoulun päärakennuksen kentältä Josafatin laakson kautta Kadettikoulunkadulle sekä Raatihuoneentorille, josta marssitaan reittiä Kirkkokatu –Pikkuympyränkatu – RUK:n päärakennus. Ohimarssin lähtökynnys on Varvaran patsaan tasalla. Ohimarssin vastaanottopaikka on Kadettikoulunkadulla RUK:n päärakennuksen kohdalla.

Liikenne on ohimarssin ajan pysäytetty, mutta liikennejärjestelyt ja liikenteen ohjaus pyritään hoitamaan siten, että ohimarssi haittaisi muuta liikennettä mahdollisimman vähän.

Paraatikatselmuksen suorittaa Puolustusvoimien sotatalouspäällikkö kenraaliluutnantti Timo Kakkola seurassaan Reserviupseerikoulun johtaja eversti Vesa Helminen. Ohimarssin vastaanottavat Puolustusvoimien sotatalouspäällikkö ja Reserviupseerikoulun johtaja sekä tilaisuuteen kutsuttavat sotaveteraani ja lotta. Paraatijoukkoja komentaa reserviupseerikurssin johtaja everstiluutnantti Teemu Hassi.

Reserviupseerikurssin jälkeen tuoreet upseerikokelaat palaavat omiin joukko-osastoihinsa kouluttamaan ja johtamaan muita varusmiehiä loppupalveluksensa ajaksi.

Reserviupseerikoulu järjestää reserviupseerikursseja kaksi kertaa vuodessa, jokaiselle saapumiserälle. Seuraava reserviupseerikurssi, järjestyksessään 261: s, alkaa marraskuussa 2022.

Reserviupseerikoulu kuuluu Maasotakouluun ja sijaitsee Haminassa.
 

´