Hyppää sisältöön

Suomalaiset palaavat Saber Strike -harjoituksesta

Maavoimat
Julkaisuajankohta 17.3.2022 15.25
Tiedote
kuvassa tutka

Suomalainen harjoitusjoukko palaa Saber Strike 22 -harjoituksesta kotimaahan torstaina 17.3. Harjoitusjoukon kansallisen vanhimman, kapteeni Jukka Pajulan mukaan harjoituksessa todennettiin järjestelmien ja toimintatapojen olevan yhteensopivia ja mahdollistavan sujuvan yhteistyön.

Saber Strike -harjoituksessa suomalaisjoukko on saanut runsaasti kokemusta ilmatorjunnan ja tulenjohdon tehtävistä kansainvälisessä toimintaympäristössä. Harjoituksessa päästiin toimimaan yksikölle aivan uudenlaisia maaleja vastaan erilaisessa ympäristössä.

Varusmiehille harjoitus tarjosi mieleenpainuvia kokemuksia ja oppia kansainvälisestä toiminnasta. 

– Kansainvälinen harjoitus on ollut erittäin mielenkiintoinen ja innostava. Harjoitus kansainvälisessä kehyksessä on vaatinut suurempia järjestelyitä ja valmisteluja. Paljon tarkemmin on pitänyt myös miettiä erilaisten käskyjen toimeenpanoa ja asioita on pitänyt sopia enemmän eri ihmisten kesken, kertoo upseerikokelas Sippola Panssariprikaatista. 

– Harjoitus on kehittänyt varusmiesten kykyä toimia haastavissa tilanteissa ja olen erittäin ylpeä joukon ammattimaisesta toiminnasta harjoituksessa. Erityisen mieluisaa oli kuulla useiden harjoitukseen tutustuneiden vieraiden kehuvan suomalaisten varusmiesten toimintaa, kapteeni Pajula toteaa.  

Saber Strike -harjoitus järjestetään Keski-Euroopan ja Baltian alueella 28.2.-18.3.2022. Suomesta harjoitukseen osallistui varusmiehistä ja henkilökunnasta koostuva ilmatorjuntaosasto Panssariprikaatista sekä yksittäisiä henkilökunnan jäseniä Maasotakoulusta, Maavoimien esikunnasta ja Puolustusvoimien logistiikkalaitoksesta. Harjoitusjoukon kokonaisvahvuus oli noin 65 henkilöä.
 

Lue lisää harjoituksesta: 

Maavoimat osallistuu Saber Strike 2022 -harjoitukseen Virossa - Puolustusvoimat 

Yhteistyöstä hyötyä kaikilla tasoilla - Maavoimat 

Kansainvälisestä harjoituksesta oppeja varusmieskoulutukseen  - Maavoimat

´