Hyppää sisältöön

VT10 -siltatyömaa vaikuttaa panssarivaunuliikenteeseen Hätilän ja Parolannummen välillä

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 8.12.2021 16.05
Tiedote

ELY-keskus on aloittanut valtatiellä 10 mittavan siltaremontin.  Tämä vaikuttaa Panssariprikaatin panssarivaunuliikenteeseen Parolannummen ja Hätilän ampuma- ja harjoitusalueen välillä eli liikennöinti tullaan toteuttamaan poikkeusjärjestelyin. Reittijärjestelyjen tarkoitus on mahdollistaa Panssariprikaatin tehtävien toteuttaminen ja minimoida muulle yhteiskunnalle aiheutuva haitta.

Kevyillä panssarivaunuilla tullaan siltaremontin ajan siirtymään Hätilään Ilamontien kautta. Marssireitti kulkee Hattulantien - Pälkäneentien ja Aulangontien kautta Ilamontielle.
Raskaat panssarivaunut käyttävät edelleen pääosin reittiä Parolannummi - VT3- VT10 - Taka-Hätiläntie. 

Suuremmat osastot (yli neljä panssarivaunua) eivät ylitä Vanajan siltaa valtatiellä 10 arkisin kello 6.00-18.00 välisenä aikana. Pienet osastot (alle viisi vaunua) eivät käytä siltaa arkisin kello 7.00-9.00 ja 15.00-17.00.

Mahdollisena varareittinä Panssariprikaatilla on Aulangontien ja Harvialantien käyttö kaupungin läpi Valtatie 10 saakka. Tätä vaihtoehtoa käytetään vain poikkeustilanteessa, josta tiedotetaan aina erikseen.

Molemmilla käytettävillä reiteillä käytetään liikenteenohjausta ja varoitusautoja. Tienkäyttäjiltä toivotaan kärsivällisyyttä kohdattaessa panssarivaunuosasto.

Panssarivaunuosastojen pääsääntöiset siirtymispäivät ovat maanantai ja perjantai. Telamarsseja toteutetaan poikkeavin reitein siltatyömaan aikana noin 30 kertaa.

Panssariprikaati tiedottaa marssien ajankohdista omilla sivuillaan sekä sosiaalisen median kanavilla.

Harjoitukset ja ammunnat Joukko-osasto Parolannummi, Hattula
´