Hyppää sisältöön

Vuoden rakuunasoittokuntalainen on Leo Myllys

MaasotakouluRakuunasoittokunta
Julkaisuajankohta 19.10.2020 12.47
Tiedote
Sotilasmuusikko juhla-asussa lyömäsoittimien äärellä työssään konsertissa.

Ylikersantti Leo Myllys toimii lyömäsoitinten äänenjohtajana Rakuunasoittokunnassa. Hänet palkittiin Maasotakoulun vuosipäivän juhlassa 16. lokakuuta 2020 Vuoden rakuunasoittokuntalaiseksi.

Rakuunasoittokunnan henkilöstö valitsee vuosittain keskuudestaan Vuoden rakuunasoittokuntalaiseksi rehdin ja hyvän työtoverin, joka on kunnostautunut työyhteisön hyväksi. Tänä vuonna valinta kohdistui lyömäsoitinten äänenjohtajaan, ylikersantti Leo Myllykseen. Hän on kunnostautunut kehityshakuisesti ja määrätietoisesti, korona-ajan videokuvausten suunnittelijana, tekijänä ja kehittäjänä.

”Aloitin äänenjohtajan tehtävässä alkuvuodesta 2019. Sitä ennen ehdin työskennellä soittaja-aliupseerina yhtäjaksoisesti syksystä 2012. Ensisijainen tehtäväni on edelleen soittaa, mutta sen lisäksi vastata lyömäsoitinsektiomme yhtenäisestä soitosta, etenkin silloin, kun keikoilla on palkattuja avustajia. Myös solistitehtävät, avustajatiedustelut ja stemmajaoista huolehtiminen kuuluvat työnkuvaan. 


Kun muilta hommilta ehdin, olen usein toteuttamassa soittokunnalle erilaisia valo- ja videokuvausprojekteja mediatiimimme kanssa. Esimerkkeinä Rakuunasoittokunnan kuvakalenterit sekä tämän koronavuoden aikana tuotetut musiikkivideot soittokunnan Youtube-kanavalle.”


Millainen on tavallinen työpäiväsi?


”Joskus kiireisinä aikoina tuntuu siltä, ettei normipäiviä olekaan, kun viikot ovat niin vaihtelevia viikonloppu- ja iltatöineen, mutta tavanomaisinta edustavat virka-ajalle suunnitellut harjoituspäivät, jotka koostuvat joko yhteis- tai yksityistreeneistä sekä erilaisista oto- ja valmistelutehtävistä.”


Miten päädyit sotilasmuusikoksi ja Rakuunasoittokuntaan?


”Päädyin sotilasuralle reilun 1,5 vuoden sijaisuuden kautta Kaartin soittokunnassa, josta käsin hain Rakuunasoittokuntaan töihin PV-uudistuksessa vapautuneeseen virkaan.
Olen tehnyt korkeakouluopintoja Lapin yliopistossa pääaineena mediatiede sekä Oulun ammattikorkeakoulussa pääaineena klassiset lyömäsoittimet, mutta näin käytännön oppijana työelämä vei minut mennessään ennen kuin ehdin kummastakaan valmistua.
En varsinaisesti haaveillut koskaan sotilasammatista, enkä pitkään aikaan edes ammattimuusikkoudesta. Lapsena halusin kirjailijaksi, teininä insinööriksi ja nuorena aikuisena elokuvantekijäksi. 
Isäni teki pitkän uran sotilasmuusikkona, joten sitä kautta sain lapsuudessani siinä määrin altistusta, että mielikuvani sotilasammattista on aina ollut positiivinen. Ensimmäiset palkkakeikkani muusikkona tein myös aikoinaan alle täysi-ikäisenä avustajana Pohjan sotilassoittokunnassa. 
Vaati silti monia sattumia sekä alitajuisia ja tietoisia valintoja, jotta olen päätynyt tähän nykyiseen ammattiin ja tehtävääni juuri täällä Lappeenrannassa.
Eikä kaduta.”


Mikä on parasta työssäsi?


”Parasta työssäni on ehdottomasti upea porukka, jonka kanssa saan tehdä töitä ja kokea tulevani hyväksytyksi juuri sellaisena persoonana kuin olen. Arvostan myös suuresti sitä, että saan toteuttaa työssäni useita eri kiinnostukseni kohteita ja tätä kautta muokata työnkuvaani vielä mielekkäämmäksi ja omannäköiseksi.”


Mikä on huonointa työssäsi? Miten kehittäisit huonoja puolia?


”Huonot puolet tulevat esiin enimmäkseen laajemmassa kuvassa. Vielä on paljon vallalla sitä toimintakulttuuria, että tehdään asioita tietyllä tavalla, koska niin on aina tehty, siitäkin huolimatta, että aika on jo ajanut perusteista ohi.
Muutos ei luonnollisesti toteudu itsestään, eikä isossa organisaatiossa koskaan nopeasti, vaan se vaatii jokaisen kohdalla pieniä tietoisia tekoja, jotta toimintatavat asteittain kehittyvät. Olen tämän onneksi jo omana työssäoloaikanani saanut huomata ja todistaa tapahtuvaksi.”


Maasotakoulu ylpeänä onnittelee Vuoden rakuunasoittokuntalaista ja muitakin palkittuja! Ja kiittää upeasta työstä kaikkia Rakuunasoittokunnan soittajia!
 

´