Karjalan prikaatissa Sotilasvala ja -vakuutus perjantaina 8.2.2019

Karjalan prikaati 6.2.2019 17.54
Tiedote

Sotilasvala ja -vakuutus Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä saattaa aiheuttaa ruuhkaa varuskunnan lähiseudulla perjantaina 8.2. klo 9.00-11.00 ja klo 15.00-17.00 välisenä aikana. Malttia liikenteeseen.

Sotilasvala ja -vakuutus on juhlapäivä, jolloin uudet alokkaat vannovat sotilasvalan tai antavat sotilasvakuutuksen. Se sijoittuu aina perjantaipäivälle palveluksen aloittamisesta viiden viikon päähän. Alokkaan mukana tulee kutsu läheisille ensimmäisellä viikonloppuvapaalla, joka on toinen viikonloppu palveluksen aloittamisesta. Juhlapäivää vietetään Vekaranjärvellä Karjalan prikaatin varuskunta-alueella.

Juhlapäivän ohjelma alkaa klo 10.00, jolloin voi tutustua Karjalan prikaatin kalustoon Kaartinaukiolla.

Klo 11.30 - 12.00 Sotilasvakuutus Kaartinkinossa

Klo 12.15 - 13.45 Sotilasvalaparaati Paraatikentällä

Klo 14.00 alkaen Varusmiesten tapaaminen, kenttälounas ja palveluspaikan esittely yksiköissä

Klo 16.00 alkaen lomille

Ohjeita vierailupäiviin varuskunnassa

Ulkomaalaisilla on oltava kyseinen matkustusasiakirja mukanaan tullessaan varuskunta-alueelle ja esitettävä se sotilaspoliisin kysyessä. Ulkomaan kansalainen ei voi ilmoittautua itse, vaan sotilasalueella on aina oltava isäntä (alokas) ja isännän tulee ilmoittaa virailijoiden tiedot yksikköön ennen tuloa.

Jos saavut autolla

Etelän suunnasta Kouvolasta päin, Vekaranjärvelle käännytään VT15:ltä Kouvolan jälkeen noin 35 km:n jälkeen vasempaan kohti "Varuskuntaa". Jos tulet Mikkelin suunnasta, käänny "Varuskuntaan" Tuohikotin ABC:n kohdalta.

Jos autoseurueessasi on huonosti liikkuvia, ilmoita ensimmäiselle liikennettä ohjaavalle sotilaspoliisille asiasta, jolloin hän osaa opastaa pysäköintipaikalle, josta saa kuljetusapua varuskunnan sisällä.Omalla autolla ei voi liikkua alueella.

Sujuvien liikennejärjestelyiden onnistumiseksi varaa aikaa tuloon ja poislähtöön alueelta sekä noudata ehdottomasti liikenteenohjaajan merkkejä mennen tullen. Läheisiä saapuu Vekaranjärvelle noin 8000.

Jos varusmiehenne lähtee päivän päätteeksi kyydillänne pois varuskunnasta, hänen on tultava pysäköintialueelle noustakseen kyytiinne. Autolla liikutaan vain varuskunta-alueelta ulos.

Jos saavut junalla tai bussilla

Jos saavut Kouvolan matkakeskukseen, tarkista jatkoyhteys Vekaranjärvelle.

Sotilasvala- ja -vakuutuspäivänä, joka on arkipäivä, normaalien bussivuorojen lisäksi ajetaan lisävuoro klo 10.00. Iltapäivällä ajetaan vastaavasti lisävuoro, joka lähtee Vekaranjärveltä klo 16.10.

Joukot paraatikentällä

Joukkojen ohimarssijärjestys

Tervetuloa uusien alokkaiden läheiset!