Hyppää sisältöön

ETUPYÖRÄ-blogi

ETUPYÖRÄ-blogissa julkaistaan kirjoituksia noin kerran kuukaudessa, kirjoittajat ja teemat vaihtuvat ja kirjoittajina toimivat asiantuntijat henkilökunnasta, reserviläiset ja varusmiehet. Toivottavasti blogi löytää mahdollisimman laajan lukijakunnan. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja ideoita jutuista ja teitä lukijoita kiinnostavista aiheista. Olkaa rohkeasti yhteydessä Jääkäriprikaatiin osoitteeseen [email protected]

Blogit (Jääkäriprikaatin blogi)

Jääkäriprikaatin ETUPYÖRÄ-blogi avattu - prikaati on hyvä paikka työskennellä

Julkaisupäivä 27.5.2021 12.18 Blogit

Viestintä kehittyy ja pelkkä printtimedia ei enää saavuta riittävää yleisöä, näinhän se on. ETUPYÖRÄ-lehti on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 1925. Jääkäriprikaatilla on siis pitkät ja arvokkaat perinteet vaalittavana. ETUPYÖRÄ-lehti ilmestyy printtilehtenä jatkossa joulukuussa perinteisessä muodossa ja formaatissa. ETUPYÖRÄ-blogia on tarkoituksena julkaista kerran kuukaudessa siten, että kirjoittajat ja teemat vaihtuvat. Toivottavasti blogi löytää mahdollisimman laajan lukijakunnan. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja ideoita jutuista ja teitä lukijoita kiinnostavista aiheista. Olkaa rohkeasti yhteydessä Jääkäriprikaatiin.

Alkuvuosi on mennyt prikaatissa hyvällä sykkeellä. Kouluttajien ammattitaidosta kertoo jotain se, että tammi–helmikuun kovien pakkasen ajanjaksolla säästyimme paleltumilta. Koronan suhteen on toimittu vastuullisesti koronaohjeita ja -toimenpiteitä noudattaen. Emme ole säästyneet koronatapauksilta, niitä meillä on ollut kahteen otteeseen. Molemmissa tapauksissa toiminta on ollut ripeää, mikä on avaintekijä jatkotartuntojen ehkäisemiseksi. Koronapositiiviset on saatu eristettyä heti ja altistumisketjut on ollut helppo jäljittää kohortoinnista johtuen. Ja koska altistuneet on saatu karanteeniin pieniin osastoihin, ovat jatkotartunnat olleet minimissä.

Käynnissä oleva Northern Forest 21 -harjoitus näkyy ja kuuluu. Jääkäriprikaatilla on harjoituksessa merkittävä rooli yhdessä Kainuun prikaatin kanssa. Harjoituksen taisteluharjoitusvaihe sijoittuu maantieteellisesti Pokka–Pomokaira -alueelle. Harjoituksessa on mukana myös ruotsalainen osasto, Lapin rajavartiosto sekä runsaasti reserviläisiä. Yhdessä olemme vahvempia - tämä on hyvää harjoitusta pohjoisen puolustamiseen.

Olemme saaneet viimeisen vuoden aikana prikaatiin paljon uusia työntekijöitä. Valitettavasti monta hyvää työntekijää on eläköitynyt ja siirtynyt reserviin. Näinhän se kiertokulku tietenkin menee. Molemmilla paikkakunnilla sekä Rovaniemellä, että Sodankylällä on paljon tarjottavaa. Ensimmäisinä tulee mieleen luonto ja rauhallisuus, hieno yhdistelmä. Rovaniemi on Lapin keskus ja siellä on tarjolla käytännössä kaikki palvelut. Sodankylä on kehittynyt huimasti viime vuosina. Pieneksi kunnaksi palvelut ovat kattavat. Hyvinvointikeskus Sopukka valmistui juuri ja uusi koulukompleksi on rakenteilla. On kaiken puolin tärkeää, että työpäivän jälkeen palvelut ja harrastusmahdollisuudet ovat kunnossa se auttaa jaksamaan.

Puolustusvoimain lippujuhlan päivä on lähellä. Onnittelen kaikkia ylennyksen ja kunniamerkkien saajia niin aktiivipalveluksessa kuin reservissä ja toivotan kaikille hyvää kesän odotusta ja kesälomaa.

Näillä mietteillä on ensimmäinen Jääkäriprikaatin ETUPYÖRÄ-blogi kirjoitettu.

Jääkäriprikaatin komentaja
Eversti Sami-Antti Takamaa