Hyppää sisältöön

ETUPYÖRÄ-blogi

ETUPYÖRÄ-blogissa julkaistaan kirjoituksia noin kerran kuukaudessa, kirjoittajat ja teemat vaihtuvat ja kirjoittajina toimivat asiantuntijat henkilökunnasta, reserviläiset ja varusmiehet. Toivottavasti blogi löytää mahdollisimman laajan lukijakunnan. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja ideoita jutuista ja teitä lukijoita kiinnostavista aiheista. Olkaa rohkeasti yhteydessä Jääkäriprikaatiin osoitteeseen [email protected]

Blogit (Jääkäriprikaatin blogi)

Blogit (Jääkäriprikaatin blogi)

Kyllä on ollut touhua ja tohinaa koronan keskellä

Julkaisupäivä 15.6.2021 10.49 Blogit Jääkäriprikaati

Jääkäriprikaatin komentaja totesi kuukausi sitten blogissaan: "Alkuvuosi on mennyt prikaatissa hyvällä sykkeellä". Allekirjoitan. Kyllä on ollut touhua ja tohinaa koronan keskellä. Kaikkein tärkeimmät tehtävämme, eli valmiuden säilyttäminen ja varusmiesten koulutus on kyetty hoitamaan hyvin koronarajoituksista huolimatta. Tämä on ollut koko meidän henkilöstöltämme hieno saavutus!

Sodankylän varuskuntaan huhtikuussa tunkeutunut korona kyettiin torjumaan heti alkuunsa. Tuo epämääräinen ja vaarallinen vihollinen saatiin oikeaoppisesti pysäytettyä, motitettua ja tukahdutettua Sotilaslääketieteen keskuksen sekä kyseisen perusyksikön henkilöstön erinomaisella toiminnalla toukokuun puoliväliin mennessä. Tämä oli prikaatillemme elintärkeä torjuntavoitto, sillä meidän tämän vuoden päätapahtumamme, Northern Forest 21 -harjoitus alkoi pian toukokuun puolivälin jälkeen ja hyvin merkittäviä toimintoja oli rakennettu sen varaan, että pystymme käyttämään Sodankylän varuskuntaa harjoituksessa. 

Northern Forest 21 -harjoitus onnistui erinomaisesti, näin voin vilpittömästi todeta ainakin oman tehtäväni näkökulmasta. Näin isossa harjoituksessa, jossa on lukuisia eri toimijoita, on tietysti aina paljon sellaisia asioita, joita ei ole huomattu tai vaan voitu etukäteen vihreän veran ääressä ratkoa ja sopia. Mutta meille tuttuja ja turvallisia rutiineja pyörittäville tällainen käytännön pikatilanteiden ratkominen on taatusti tervetullutta ja tarpeellista harjoitusta. Saimme myös paljon havaintoja ja käytännön kokemuksia, jotka vievät koskaan päättymätöntä puolustuksemme suunnittelua ja valmistelua taas eteenpäin.  

Tätä kirjoittaessani esikunnassa omassa toimistossani ovi auki, esikunnan käytävillä alkaa olla hiljaista. Se on hyvä asia. Nyt on aika vetää henkeä edes hetki jälleen hyvin yhdessä hoidetun koko alkuvuoden kestäneen urakan jälkeen. 

Toivotan kaikille hyvää kesää ja rentouttavaa, akut lataavaa kesälomaa, milloin se taatusti hyvin ansaittuna sitten itse kullakin alkaa!   

Jääkäriprikaatin esikuntapäällikkö
Everstiluutnantti Mikko-Petteri Monola
 

Jääkäriprikaati
´