Hyppää sisältöön

Kaartin jääkärirykmentin blogi

Blogikirjoitukset:

 

Blogit (Kaartin jääkärirykmentin blogi)

Blogit (Kaartin jääkärirykmentin blogi)

Kaartin jääkärirykmentti bloggaa

Julkaisupäivä 21.11.2018 15.56 Blogit

Aloittaessani Kaartin jääkärirykmentin komentajana tiesin saavani johdettavakseni ammattitaitoisen ja hyvähenkisen joukon. Näille ajatuksille olen saanut katetta. Myös sidosryhmistä huokuva yhdessä tekemisen tahto ja kyky ovat olleet konkreettisia.

Kaartin jääkärirykmentin päätehtävät ovat toimintavalmiuden ylläpitäminen, asevelvollisten kouluttaminen ja pääkaupunkiseudun muiden joukkojen tukeminen. Jälkimmäinen tarkoittaa lähinnä logistista tukea, mutta myös kohteiden vartiointia. Tukemistehtävien joukkoon lasketaan myös muiden viranomaisten tukeminen, vaikka kyseessä voikin olla kovien suorituskykyjen käyttö. Yhtenä näkyvänä tehtävänä on kunniakomppanian ja soittokunnan asettaminen valtion ja Puolustusvoimien johdon käyttöön sekä varuskunnallisiin tapahtumiin. Tehtävät eivät ole vähäisiä.

Haluamme toteuttaa tehtäviä niin avoimesti kuin se operaatioturvallisuuden puolesta on mahdollista. Osana tätä tavoitetta tämä blogi aloittaa kirjoitusten sarjan, jonka tarkoitus on mennä kuukausittain teemakohtaisesti asioissa hiukan pääviestikanaviemme Facebook- ja Twitter -päivityksiä syvemmälle. Vaikka sain kunnian kirjoittaa Rykmentin ensimmäisen blogin, tarkoitus on antaa alusta oman henkilöstön ja joidenkin asevelvollisten käyttöön monipuolisten näkökulmien esiin tuomiseksi. Blogikirjoitusten luonteen mukaisesti toivomme myös palautetta ja pienimuotoista keskustelua tekstien aihepiireistä. Jopa aihe-ehdotukset ovat suotavia.

Vuosi 2019 on suunnittelupöydällä yhtä toimelias kuin kuluvakin vuosi. Varusmieskoulutuksessa valmistaudumme aktiivisella otteella Koulutus 2020 -ohjelman tuomiin muutoksiin. Osana Puolustusvoimien toimintavalmiutta tarve kouluttaa suorituskykyisiä joukkoja lisää painetta kouluttaa yhä suurempi osa varusmiehistä erityisosaamista edellyttäviin tehtäviin, joihin harjaantuminen edellyttää kahta pisintä palvelusaikaa. Tämä on jokaisen palveluksen aloittavan varusmiehen hyvä tiedostaa ja ottaa huomioon.

Suomen EU-puheenjohtajuus luo taatusti heijasteita rykmentin toimintaan. Myös muu kansainvälinen yhteistyö näyttäytyy uudessa valossa ensi vuoden harjoitustoiminnassa.

Arjen vastapainona tulevaa vuotta värittää sotilasmusiikin ja Kaartin soittokunnan 200 -vuotisjuhlavuosi. Yhtenä päätapahtumana on kesäkuussa Suomenlinnaan sijoittuva juhlaviikko.

Kovan työn ohella ensi vuonna Rykmentti bloggaa ja rokkaa.

 

 

Kaartin jääkärirykmentin blogin avasi heinäkuussa 2018 Kaartin jääkärirykmentin komentajana aloittanut eversti Petteri Tervonen.

´