Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Maavoimat

Maavoimien komentajan blogi

Tällä sivulla voit seurata Maavoimien komentajan, kenraaliluutnantti Petri Hulkon blogia, jossa hän käsittelee ajankohtaisia, maapuolustusta koskevia kysymyksiä.

 

Maavoimien komentajan blogin julkaisut:

Yhteiseksi hyväksi

kuva, jossa maavoimien komentaja keskustelee varusmiesten kanssa

Korona- ja Covid-sanat ovat kaikkien huulilla. Kukapa olisi vielä puoli vuotta sitten arvannut, miten maa ja maailma makaavat huhtikuun puolivälissä. Yhteiskunnassa, Puolustusvoimissa ja lopulta Maavoimissa eletään jatkuvan muutoksen ja säätämisen aikaa. Tarvitaan strategista, operatiivista ja taktistakin ketteryyttä päätöksenteossa.

Koronakriisi on jo nyt osoittanut, kuinka hyvin eri viranomaisten yhteistyö sujuu.

Kuten yleensä suurten kriisien aikana kaikki ovat samassa veneessä. Koronakriisi on jo nyt osoittanut, kuinka hyvin eri viranomaisten yhteistyö sujuu. Kokonaisturvallisuuden malli toimii. Hyvänä esimerkkinä yhteistoiminnan sujuvuudesta ikävässäkin asiassa on Uudenmaan maakunnan eristys yhteistyönä poliisin ja Maavoimien kanssa. Vastaavan kaltaista yhteistoimintaa on harjoiteltu paikallispuolustusharjoituksissa ja erilaisten tapahtumien yhteydessä, toki pienemmässä mittakaavassa.

Erityiset kiitokset niille sotilaille, jotka konkreettisesti tukivat poliisia ympäri Uuttamaata.

Oli hienoa omin silmin ja korvin todeta yhteistyön sujuvuus eri tarkastuspisteillä. Poliisi johti ja Maavoimat tuki. Asenne ja henki tarkastuspisteillä oli esimerkillistä ja sai pelkkää kiitosta eri osapuolilta. Kansalaisille ikävänä näyttäytynyt rajoite sai lopulta positiivista ymmärrystä vaikean kriisin keskellä. On hienoa, että Puolustusvoimat ja tässä tapauksessa Maavoimat voi kantaa oman kortensa kekoon yhteiseksi hyväksi. Tästä erityiset kiitokset niille sotilaille, jotka konkreettisesti tukivat poliisia ympäri Uuttamaata. Varusmiespalvelustaan suorittaville se jäi varmasti unohtumattomaksi palvelusmuistoksi.

kuva, jossa maavoimien komentaja keskustelee poliisin kanssa

Maavoimat ylläpitää edelleen korkeaa valmiutta tukea muuta yhteiskuntaa myös muissa kuin sotilaallisissa kriiseissä.

Tätä kirjoittaessa on Uudenmaan kulkemisrajoitukset juuri poistuneet ja sotilaat palanneet kotivaruskuntiinsa. Maavoimat ylläpitää edelleen korkeaa valmiutta tukea muuta yhteiskuntaa myös muissa kuin sotilaallisissa kriiseissä. Me olemme yhä tiukemmin osa meidän kaikkien yhteiskuntaa. Samalla tämäkin on osoitus suomalaisen asevelvollisuuden mahtavasta toimivuudesta, omat pojat ja tytöt turvaavat äitiensä, isiensä ja muiden kanssaihmisten turvallisuutta.

Kiitos hyvästä työstä, hyvin tehty!

Maavoimien komentaja,
kenraaliluutnantti Petri Hulkko