Hyppää sisältöön
 

Maasotakoulun alokkaiden sotilasvala ja -vakuutustilaisuus järjestetään 4.2.2023 Haminassa.

Järjestäjä: Maasotakoulu

 

Jääkäriprikaatin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudet järjestetään lauantaina 4.2.2023 Sodankylän ja Rovaniemen varuskunnissa.

Järjestäjä: Jääkäriprikaati

 

Tykistökoulun perinnepäivää vietetään vuosittain 7. helmikuuta.

Järjestäjä: Maasotakoulu

 

Tammikuussa Porin prikaatissa varusmiespalveluksen ja naisten vapaaehtoisen asepalveluksen aloittaneet alokkaat vannovat sotilasvalan tai antavat sotilasvakuutuksen perjantaina 10.2.2023. Tilaisuudet toteutetaan varuskunta-alueilla.

Järjestäjä: Porin prikaati

 

Reserviupseerikurssi 261 päätöstilaisuudet järjestetään torstaina 9.2. ja perjantaina 10.2. Haminassa.

Järjestäjä: Maasotakoulu

 

Tammikuun alokkaiden sotilasvala ja -vakuutustilaisuudet pidetään kolmena päivänä, joista ensimmäinen Ylivieskassa.

Järjestäjä: Kainuun prikaati, Lapin sotilassoittokunta

 

Karjalan prikaatin varusmiespalveluksen ja naisten vapaaehtoisen asepalveluksen tammikuussa aloittaneet alokkaat vannovat sotilasvalan tai antavat sotilasvakuutuksen perjantaina 10.2.2023.

Järjestäjä: Karjalan prikaati

 

Maavoimien reserviupseerikurssi 261 päättyy sunnuntaina 12.2.2023. Reserviupseerikurssin toiminnallisuudet päätetään 10.2.2023. Päätöstilaisuudet reserviupseerikurssiin liittyen toteutetaan kurssin viimeisellä viikolla 9.-10.2.2023 välisenä aikana.

Järjestäjä: Maasotakoulu

 

Tammikuun alokkaiden sotilasvala ja -vakuutustilaisuudet pidetään kolmena päivänä, joista toinen jääkäreiden osalta varuskunnassa.

Järjestäjä: Kainuun prikaati, Lapin sotilassoittokunta

 

Tammikuun alokkaiden sotilasvala ja -vakuutustilaisuudet pidetään kolmena päivänä, joista kolmas tykkimiesten ja autosotamiesten osalta varuskunnassa.

Järjestäjä: Kainuun prikaati, Lapin sotilassoittokunta

Maavoimaseminaari järjestetään Kuopiossa keskiviikkona 22.2.2023. Seminaarin aiheena on osallistava paikallispuolustus. Seuraa Maavoimaseminaaria verkossa ja osallistu keskusteluun!

Järjestäjä: Maavoimat

 

Panssarikoulussa Hattulassa toimeenpantu panssarireserviupseerien koulutus kurssilla 261 päättyy. Upseerioppilaat nimitetään upseerikokelaiksi.

Järjestäjä: Maasotakoulu

 

Puolustusvoimat viettää jääkäreiden kotiinpaluun 105-vuotisjuhlaa Vaasassa 24.–25.2.2023. Juhlallisuuksiin kuuluu paraatikatselmus, ohimarssi, kalustoesittely ja konsertti. Saksassa vuosina 1915–1918 sotilaskoulutuksen saaneet jääkärit loivat osaltaan pohjan nykyaikaisten Puolustusvoimien synnylle ja muodostivat merkittävän osan talvi- ja jatkosodan sekä Lapin sodan aikaisesta päällystöstä. Jääkärit palasivat koulutuksesta Vaasaan helmikuussa 1918.

Järjestäjä: Porin prikaati