Riippuu joukko-osastosta ja aselajista. Eri joukko-osastoissa valitaan eri määrä RUK:hon lähtijöitä eri aselajeista. Palveluksessa pitää kuitenkin menestyä hyvin ja yrittää täysillä. Jos asiansa hoitaa kunnolla ja hyvällä asenteella/motivaatiolla, on hyvä peruskunto ja jaksaa panostaa hieman kokeisiin, niin RUK:iin voi päästä.
Armeijasta kannattaa ottaa kaikki irti. RUK:ssa saat laadukasta johtajakoulutusta sekä hienoja kokemuksia. Opit myös taitoja, joista on hyötyä myös myöhemmin elämässä. Lisäksi haluaa haastaa itseään, hakeminen kannattaa. Johtajakoulutus on itsessään jo hyvä syy. Vuodessa armeijassa ehtii kehittyä paljon henkisesti ja fyysisesti.
Kyllä. RUK:sta saa laadukasta johtajakoulutusta ja hyvää kokemusta, jota voi hyödyntää myös siviilielämässä. RUK:n johtajakoulutusta arvostetaan ympäri maata ja siellä käyty johtajakoulutus näyttää hyvältä esim. työhakemuksessa. Jotkut oppilaitokset antavat myös opintopisteitä RUK:n suorittamisesta.
Riippuu aselajista. Toiset aselajit ovat rankempia kuin toiset. Hyvä kunto helpottaa asioita, mutta ei tarvitse olla huippu-urheilija, jotta pärjää loppuun asti.
AUK:ssa koulutetaan ryhmänjohtajia ja RUK:ssa joukkueenjohtajia. Reserviupseerikurssilla saa laajempaa johtajakoulutusta aselajiosaamisen syventämisen lisäksi.
Riippuu aselajista. Lukematta ei pärjää ja opittavaa on paljon, mutta suurin osa asioista opitaan tekemällä.
RUK:ssa johtajuutta opiskellaan teoreettisesti sekä käytännön tekemisellä. Pääpaino on ihmisten johtamisessa eli syväjohtamisessa.
Kyllä, sovelletusti. Moni RUK:n käynyt päätyy siviilissä johtajatehtäviin.
Ei välttämättä. Armeijassa on eri töitä niin aliupseereille kuin upseereille sekä siviileille. Useimmat ammattisotilaat ovat kuitenkin käyneet joko AUK:n tai RUK:n varusmiespalveluksen aikana.
Reserviupseeritutkinnon suorittaminen on mahdollista myös varusmiespalveluksen jälkeen (Sodanajan johtajakurssikurssi reserviläisille ja Joukkueenjohtajakurssi Kadettikouluun lähtijöille).
Pakollisen asevelvollisuuden takia opiskelupaikkaa ei menetä oli palvelusaika puoli vuotta tai vuoden.
Kokeet voivat olla haastavia, mutta jos valmistautuu ja on valppaana koulutuksissa mukana, niin niissäkin pärjää hyvin. Jotkut harjoitukset voivat myös olla välillä rankkoja.
Oppilaskunnan järjestämät tapahtumat ja yleinen yhteishenki koko kurssin aikana sekä tietysti sen jälkeenkin. Onnistumisen tunteet ja hyvät harjoitukset jäävät myös mieleen.
Jos kokeista ei pääse läpi, uusintojenkaan jälkeen, niin kurssi voidaan keskeyttää. Järjestyssääntöjen rikkominenkin voi johtaa kurssin keskeytymiseen.
Ei tietenkään. Ensin käydään asiat läpi teoriassa esimerkiksi oppituntien muodossa ja sen jälkeen käytännössä. Käytännön asioita tehdään paljon.
Johtajakausi alkaa ja kurssin suorittaneet lähetetään takaisin kotijoukko-osastoon johtajatehtäviin upseerikokelaina. Tehtävät vaihtelevat, mutta useimmiten joukkueenjohtajiksi, tai joukkueenvarajohtajiksi.