Hyppää sisältöön

Sotilaskeittäjä

Sotilaskeittäjän päätehtävänä on huolehtia sotilaiden muonituksesta.

Sotilaskeittäjä koulutetaan muonittamaan taistelijat kenttäolosuhteissa erilaisilla ruoanvalmistusvälineillä ja -laitteilla, pääasiassa kenttäkeittimellä. Koulutus sisältää elintarviketietoutta ja -hygieniaa, muonituspaikanperustamista ja ruuan valmistusta kenttäkeittimellä. Sotilaskeittäjäkurssilla koulutettava suorittaa hygieniapassin.

Sopivuus elintarvikealalle, hyvä terveys (ei allergioita) ja alan ammatillinen koulutus katsotaan eduksi.


Saapumiserä Tammikuu, Heinäkuu
Palveluksen kesto 165 päivää
Joukko-osasto Ilmavoimat, Maavoimat, Merivoimat, Jääkäriprikaati, Kaartin jääkärirykmentti, Kainuun prikaati, Karjalan prikaati, Maasotakoulu, Panssariprikaati, Porin prikaati, Utin jääkärirykmentti, Merivoimien esikunta, Merisotakoulu, Uudenmaan prikaati, Rannikkolaivasto, Rannikkoprikaati, Satakunnan lennosto, Karjalan lennosto, Ilmasotakoulu
Paikkakunnat Dragsvik, Raasepori, Hamina, Huovinrinne, Säkylä, Kajaani, Utti, Kouvola, Vekaranjärvi, Kouvola, Lappeenranta, Niinisalo, Kankaanpää, Pansio, Turku, Parolannummi, Hattula, Pirkkala, Tampere, Riihimäki, Rissala, Siilinjärvi, Rovaniemi, Santahamina, Helsinki, Sodankylä, Suomenlinna, Helsinki, Tikkakoski, Jyväskylä, Upinniemi, Kirkkonummi

´