Hyppää sisältöön

Laskuvarjojääkäri

Laskuvarjojääkärit koulutetaan henkisesti ja fyysisesti vaativiin tiedustelu- ja taistelutehtäviin. Koulutus koostuu monipuolisesta ase-, ampuma-, taistelu ja laskuvarjohyppykoulutuksesta sekä toiminnasta helikoptereiden kanssa.

Laskuvarjojääkärikomppaniassa varusmiehet saavat peruskoulutuksen Maavoimien erikoisjoukkojen tiedustelu- ja taistelutehtäviin. Koulutuksen erityispiirteitä ovat monipuolinen ase-, ampuma- ja taistelukoulutus sekä laskuvarjohyppykoulutus ja yhteistoiminta helikoptereiden kanssa. 

Laskuvarjojääkäriksi hakee vuosittain 400-500 henkilöä, joista valintakokeen perusteella valitaan koulutukseen 60-80 parhaiten soveltuvaa henkilöä. Kaksipäiväinen valintakoe järjestetään tammikuussa. Valintakoe sisältää fyysiset ja psykologiset soveltuvuustestit, haastattelun sekä lääkärintarkastuksen. Pääsyvaatimukset ovat samat miehille ja naisille.

Kaikki laskuvarjojääkärit koulutetaan vähintään aliupseereiksi. Noin viidennes kurssista koulutetaan reservin upseereiksi Erikoisjääkäripataljoonan omalla reserviupseerikurssilla Utissa. Aliupseeri- ja reserviupseerikursseilla laskuvarjojääkärit erikoistuvat mm. ase-, lääkintä- tai pioneeritoimintaan sekä oppivat johtamis- ja kouluttamistaitoja. 

Laskuvarjojääkärikoulutukseen otetaan vain yksi saapumiserä vuodessa. Palvelus alkaa heinäkuussa ja palvelusaika on kaikilla laskuvarjojääkäreillä 347 vuorokautta.

Hakuaika päättyy vuosittain 30. marraskuuta.

Lue lisää pääsyvaatimuksista ja hakeutumisesta.


Saapumiserä Heinäkuu
Palveluksen kesto 347 päivää
Joukko-osasto Utin jääkärirykmentti
Paikkakunnat Utti, Kouvola

Tehtävään on haettava erikseen. Hakemus erikoisjoukkoihin

´