Hyppää sisältöön

Apumekaanikko

Hävittäjä-, helikopteri- ja lennokkiapumekaanikon koulutukseen hakeudutaan erikoisjoukkohaun kautta ennen palvelukseen astumista. Haku on kaksi kertaa vuodessa.

Koulutus alkaa Ilmasotakoulussa Tikkakoskella kahdeksan viikon peruskoulutuskaudella, jolla opitaan taistelijan perustiedot ja -taidot. Peruskoulutuskauden sisältö on pääosin sama kaikissa puolustushaaroissa. Peruskoulutusjakson jälkeen alkaa 16 viikkoa kestävä lentotekninen koulutus aliupseerikurssin lentoteknisellä linjalla. Aliupseerikurssin puolen välin vaiheilla valitaan myös oppilaat reserviupseerikoulutukseen ilmavoimien reserviupseerikurssille, joka järjestetään myös Ilmasotakoulussa. Lentoteknisellä aliupseerikurssilla koulutetaan muun muassa aerodynamiikkaa, lentokonerakenteita ja -järjestelmiä, lentoteknillistä huoltoa, mäntä- ja suihkumoottoreita sekä avioniikkaa.

Kurssin jälkeen siirrytään käytännön harjoitteluun ja jatkokoulutukseen johonkin Ilmavoimien, Maavoimien tai Rajavartiolaitoksen lentävistä yksiköistä, joissa toimitaan mm. avustavina mekaanikkoina eli apumekaanikkoina lentokoneiden tai helikoptereiden parissa. Aliupseerikurssilta on mahdollisuus päästä myös ilmavoimien reserviupseerikurssille. Palveluksen jälkeen on mahdollista hakea lentoteknisen alan avoimia aliupseerin virkoja tai jatkaa upseerin uralle Maanpuolustuskorkeakoulun lentoteknisen opintosuunnan kautta.

Aliupseerikurssin lentotekniselle linjalle hakeudutaan Puolustusvoimien sähköisen asioinnin kautta.

Lue lisää ilmavoimien erikoiskursseista täältä.


Saapumiserä Tammikuu, Heinäkuu
Palveluksen kesto 347 päivää
Joukko-osasto Ilmavoimat, Maavoimat, Kaartin jääkärirykmentti, Porin prikaati, Utin jääkärirykmentti, Lapin lennosto, Satakunnan lennosto, Karjalan lennosto, Ilmasotakoulu
Paikkakunnat Utti, Kouvola, Niinisalo, Kankaanpää, Pirkkala, Tampere, Rissala, Siilinjärvi, Rovaniemi, Santahamina, Helsinki, Tikkakoski, Jyväskylä

Tehtävään on haettava erikseen. Sähköinen hakeutuminen

´