Hyppää sisältöön

2. Sotilaspoliisikomppania harjoittelee pääkaupunkiseudulla 17.-20.5.2021

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 14.5.2021 10.34
Tiedote
Kaksi maastopukuista sotilaspoliisia ja pidätetty rakennuksen sisällä

Kaartin jääkärirykmentin 2. Sotilaspoliisikomppania harjoittelee Helsingissä ja Vantaalla 17.-20.5. Tammikuussa 2021 palveluksensa aloittaneet miehistötehtäviin koulutettavat varusmiehet sekä heinäkuussa 2021 aloittaneet varusmiesjohtajat harjoittelevat etsintää ja kiinniottoa niin maastossa kuin rakennuksissakin.

Maanantaina 17.5. joukot harjoittelevat Helsingin Itäsalmessa klo 17-21. Harjoituksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita sekä sisällä että ulkona.

Tiistaina 18.5. 2. Sotilaspoliisikomppania harjoittelee klo 8-17 sekä Helsingin Roihupellossa että Vantaan Myyrmäessä. Lisäksi illalla klo 17-21 harjoitus jatkuu Itäsalmessa. Myyrmäessä harjoitusampumatarvikkeita käytetään ainoastaan rakennuksen sisällä. Roihupellossa ja Itäsalmessa harjoitusampumatarvikkeita käytetään myös ulkona.

Keskiviikkona 19.5. sotilaspoliisit harjoittelevat Helsingin Etelä-Haagassa klo 8-14 ja Vuosaaressa klo 12-18. Etelä-Haagassa harjoitusampumatarvikkeita käytetään vain sisätiloissa. Vuosaaressa harjoitusampumatarvikkeet ovat käytössä sekä sisällä että ulkona.

Torstaina 20.5. harjoitus jatkuu Lauttasaaressa klo 8-12. Harjoitusampumatarvikkeita käytetään ainoastaan sisätiloissa.

Joukot liikkuvat maastopuvuissa ja heidän varustukseensa kuuluu rynnäkkökivääri. Harjoituksen maaliosaston tunnistaa keltaisista nauhoista hihoissa. Kouluttajilla on päällään keltaiset huomioliivit. Joukot siirtyvät harjoituskohteisiin siviili- ja Puolustusvoimien ajoneuvoilla, myös panssaroiduilla miehistönkuljetusajoneuvoilla Paseilla.

Harjoituksessa on mukana 80 varusmiestä ja 10 henkilökuntaan kuuluvaa.