Hyppää sisältöön

Ilmapuolustusharjoituksen johtajan tervehdys: "Osaamisenne nousee harjoituksen aikana uudelle tasolle."

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 16.5.2022 12.18
Henkilökuva ilmatorjunnan tarkastaja eversti Mikko Mäntysestä.
Ilmatorjunnan tarkastaja, eversti Mikko Mäntynen johtaa harjoituksen.

Arvoisat ilmapuolustajat, tervetuloa Lohtajalle! Ilmapuolustusharjoitus 1/22 järjestetään 17.-26.5. välisenä aikana luonnonkauniilla Vattajanniemellä. Toiminnallisesti harjoitus jakautuu ampumavaiheeseen ja ilmaoperaatioiden torjuntavaiheeseen.

Ampumavaiheessa pääsette todentamaan osaamisenne haastaviin maalitilanteisiin kovilla ampumatarvikkeilla. Ilmaoperaatioiden torjuntavaiheessa testataan koko joukon kykyä toimia elektronisen häirinnän tukemaa ilmavihollista vastaan. Tulenkäytön johtamisen ketjun, ilmatorjunnan taistelunjohtamisen sekä eri asejärjestelmien operaattoreiden saumaton yhteistoiminta on edellytys onnistuneille torjunnoille. 

Ilmapuolustusharjoitus on keskeisessä roolissa ilmatorjuntajoukkojen kouluttautumisessa poikkeusolojen tehtäviin. Harjoitus mahdollistaa kaikkien puolustushaarojen omien operatiivisten toimintaympäristöjensä erityispiirteiden harjoittelun osana ilmapuolustuksen kokonaisuutta. Olen varma, että teidän jo nyt korkealla tasolla oleva osaamisenne nousee harjoituksen aikana uudelle tasolle. Muistakaa, että harjoittelu tulee tehdä turvallisesti ja ohjeita noudattaen.

Pyydän palkattua henkilöstöä, reserviläisiä ja varusmiehiä tekemään parhaansa. Vain siten voimme yhdessä kehittää ilmatorjunnan suorituskykyä! Tulen harjoituksen johtajana ja ilmatorjunnan tarkastajana seuraamaan tiiviisti edistymistänne.

Harjoituksen johtaja, ilmatorjunnan tarkastaja
Eversti Mikko Mäntynen
 

´