Hyppää sisältöön

Kaartin jääkärirykmentin alokasposti heinäkuussa palveluksensa aloittaville

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 27.5.2020 19.16
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentin alokasposti saapumiserälle 2/20 on julkaistu verkossa. Alokasposti lähetetään myös postitse kaikille Santahaminassa heinäkuussa palveluksensa aloittaville.

Alokasposti sisältää alokasoppaan ja alokaskirjeen, jossa on ajankohtaisia ohjeita koronvirusepidemiasta johtuvista järjestelyistä palvelukseen saapumiseen ja palveluksen rytmitykseen liittyen. Alla oleva alokaskirje sisältää myös toimintaohjeet, mikäli palveluksen aloittavalla on koronaviruksen oireita palveluksesi alkaessa. Alokasopas sisältää hyödyllistä tietoa niin alokkaille kuin kotijoukoille - ethän siis jätä lukematta sitä.

Tuleva alokas, tervetuloa Kaartin jääkärirykmenttiin!

Puolustusvoimat on mukauttanut varusmieskoulutusta COVID-19 epidemian takia. Toimenpiteillä varmistetaan varusmieskoulutuksen jatkuminen koulutustavoitteiden mukaisesti sekä palveluksessa olevien varusmiesten ja kouluttavan henkilöstön terveyden turvaaminen kaikissa tilanteissa. Puolustusvoimien rajoittamistoimenpiteet ovat onnistuneet tähän mennessä erittäin hyvin. Tilannetta seurataan ja tarvittavia uusia järjestelyjä voidaan tehdä nopeallakin aikataululla.

Palveluksen aloittavien varusmiesten tulee varautua normaalia pidempiin paikallaolojaksoihin varuskunnassa. Vastaavasti palvelusvapaajaksot ovat normaalia pidempiä. Varautumisessa on huomioitava tarvittavien vapaa-ajan tavaroiden sekä hygieniavälineiden mukaan ottaminen palveluksen aloittamisen yhteydessä.

Varusmieskoulutuksen tavoitteet ja arviointiperusteet sekä varusmiesten valinnat ja jatkokoulutusmahdollisuudet säilyvät ennallaan. Tarkemmat perusteet valinnoista annetaan palveluksen alkamisen jälkeen. On tärkeää, että mahdollisimman moni pääsee aloittamaan palveluksensa terveenä ja rivissä, sillä valinnat tehdään ensimmäisten palvelusviikkojen aikana.

Vallitsevassa tilanteessa perinteiset yleisötapahtumat, kuten läheistenpäivä sekä sotilasvala- ja -vakuutustilaisuus tullaan järjestämään poikkeusjärjestelyin. Läheiset eivät voi toistaiseksi vierailla Santahaminassa. Sotilasvala ja -vakuutus tullaan antamaan 14.8.2020 Santahaminassa, mutta tämän hetkisen tiedon mukaan varusmiesten läheisiä ja muita vieraita ei voida kutsua tilaisuuteen. Varusmiehet voivat käyttää omia puhelimiaan vapaa-ajallaan, lähinnä iltaisin, ja heille voi lähettää postia varuskuntaan.

Palvelukseen valmistautuminen

Tulevaan palvelukseen kannattaa valmistautua järjestämällä omat siviiliasiasi kuntoon sekä perehtymällä armeijan arkeen ja palvelustehtäviin. Lue lisää intti.fi.

MarsMars.fi -palvelun kautta voit kohentaa kokonaisvaltaisesti varusmiespalveluksessa tarvittavia fyysisiä ominaisuuksia. Sovelluksen voi ladata puhelimeen.

Lue myös viime hetken vinkit kunnon kohottamiseen Kaartin jääkärirykmentin blogista.

Tutustu alokasoppaaseen ja siinä kerrottuihin koulutusvaihtoehtoihin ennen ennakkokyselyyn vastaamista!

Liity Kaartin jääkärirykmentin helmikuun 2/20 saapumiserän Facebook-ryhmään, jossa Kaartin jääkäritoimikunnan varusmiehet Edwards ja Vettenniemi kertovat varusmiespalveluksen arjesta sekä vastaavat mahdollisiin kysymyksiisi. Suljettu ryhmä löytyy Facebookista nimellä KAARTJR 2/20.

Sähköinen ennakkokysely

On erittäin tärkeää, että vastaat ennakkokyselyyn 30.6.2020 mennessä. Vastaamalla kyselyyn, sinulla on mahdollisuus vaikuttaa tulevaan palvelustehtävääsi. Vastaa sähköiseen ennakkokyselyyn tunnistautumalla (pankkitunnistus, mobiilivarmenne tai sähköinen henkilökortti). Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Vastaamatta jättäminen ei oikeuta jäämään pois palveluksesta.

Mikäli sinulla ei ole tunnuksia sähköiseen asiointiin, tulosta ennakkokyselylomake (suomi / ruotsi / englanti) ja täytä vastauslomake. Lähetä skannattu tai valokuvattu lomake 30.6.2020 mennessä osoitteeseen [email protected].

Kyselyn avulla selvitämme halukkuutesi eri koulutusvaihtoehtoihin sekä selvitämme fyysisen kuntosi tilannetta. Samalla kartoitamme ammatilliseen tai harrastukseen liittyvää osaamistasi. Ennakkokyselyn tavoitteena on sijoittaa sinut haluamaasi perusyksikköön.

Saapuminen ulkomailta

Jos saavut palvelukseen ulkomailta (pysyvä osoitteesi on ulkomailla), muista että Suomessa on kahden viikon (14 vrk) karanteeniaika, ennen kuin sinut voidaan ottaa palvelukseen Kaartin jääkärirykmenttiin. Pyri saapumaan Suomeen ajoissa, jotta pääset aloittamaan palveluksen yhdessä palvelustovereidesi kanssa 6.7.2020. Jos sinulla ei ole majoittumispaikkaa karanteenin ajaksi, Kaartin jääkärirykmentti voi majoittaa sinut Helsingissä olevaan hostelliin karanteenin ajaksi. Ilmoita majoitustarpeestasi hyvissä ajoin etukäteen sähköpostiosoitteeseen [email protected].

Palvelukseen saapuminen

Varusmiespalvelukseen on saavuttava maanantaina 6.7.2020. Vallitsevasta tilanteesta johtuen suosittelemme saapumaan palvelukseen Santahaminaan ystävän tai läheisen kuljettamana. Mikäli et saa kuljetusta, Santahaminaan pääsee Herttoniemen metroasemalta bussilla numero 86. Omalla ajoneuvolla tulo on kielletty. Santahaminassa ei ole pysäköintimahdollisuutta ensimmäisinä palvelusviikkoina.

Vastaanottojärjestelyt ovat poikkeukselliset COVID-19 viruksen takia. Saapuminen tapahtuu porrastetusti sukunimen ensimmäisen kirjaimen mukaan seuraavalla aikataululla:

 • kello 10.00-12.00 sukunimen ensimmäinen kirjain A - J
 • kello 12.00-14.00 sukunimen ensimmäinen kirjain K - T
 • kello 14.00-16.00 sukunimen ensimmäinen kirjain U - Ö

Ota mukaan palvelukseen:

 • palveluksen aloittamismääräys ja liitteenä oleva henkilötietolomake
 • sairausvakuutuskortti (KELA-kortti) ja ajokortti tai muu virallinen henkilöllisyystodistus
 • henkilökohtaisessa puhtauden hoidon välineet sekä halutessasi omat parranajovälineet
 • läheistesi yhteystiedot
 • tilinumerosi (IBAN-muodossa)
 • mahdolliset lääkärintodistukset ja paperiset reseptit sekä noin 2 viikon annos reseptilääkkeitäsi
 • todistus saamistasi rokotuksista tai rokotuskortti, johon on kirjattu sinulle annetut rokotukset
 • ajanviettoon tabletti, tietokone, luettavaa jne.
 • halutessasi otsalamppu ja rannekello sekä maastoharjoituksia varten puukko
 • iso repullinen positiivista energiaa ja maanpuolustushenkeä.

Mikäli tunnet olosi sairaaksi ja sinulla on palveluksen alkamispäivänä tai kahtena sitä edeltävänä päivänä koronaviruksen tai flunssan tyypillisiä oireita (päänsärky, kurkkukipu, kuume, hengitysvaikeudet, lihassärky jne.):

 1. Soita sunnuntaina 5.7.2020 kello 10.00-14.00 välisenä aikana numeroon 0299 576 485 Santahaminan terveysaseman kenttäsairaanhoitajalle, jolta saat alustavat toimintaohjeet palvelukseen saapumisesta. Mikäli et pysty soittamaan sunnuntaina, soita maanantaina 6.7.2020 kello 10.00-14.00.
 2. Soita Kaartin jääkärirykmentin koulutusosastolle 6.7.2020 kello 14.00 mennessä kapteeni Toni Puraselle numeroon 0299 421 716 ja sinulle tehdään palveluksen aloittamishaastattelu puhelimitse.
 3. Jäät kotiin, mikäli kenttäsairaanhoitaja sinua niin ohjeistaa, etkä saavu Kaartin jääkärirykmenttiin Santahaminaan vielä 6.7.2020.

Palveluksen järjestelyt

Palveluksensa aloittavien varusmiesten tulee varautua perinteisten viikonloppuvapaiden sijaan muuttuneisiin palvelusvapaajärjestelyihin. Palvelusvapaat toteutetaan pääsääntöisesti 1-2 viikon mittaisina vapaa muusta palveluksesta -jaksoina, jotka määräytyvät meneillään olevan koulutuksen toteutustavan mukaisesti.

Koulutusjärjestelyissä käytämme rotaatioryhmiä, joilla pyrimme pienentämään mahdollisten tartuntojen määrää, kun ryhmät pidetään erillään.

Perusyksikkö ja sitä kautta koulutuksen toimeenpano ja rotaatioryhmät määräytyvät palveluksen aloittamisen yhteydessä, jolloin saat myös tietoosi tulevien kuukausien läpiviennit. Tästä eteenpäin seuraamme, kuinka ohjeistus tulee muuttumaan epidemian rajoittamisen suhteen. Ensimmäisellä palvelusviikolla käydään tarkemmin koko palvelusohjelmanne läpi ja annetaan tilannepäivitys.

Rokotukset

Rokottaminen on tehokas ja turvallinen tapa torjua infektiotauteja sekä niihin liittyviä jälkitauteja, vammautumisia ja kuolemia. Rokote suojaa sekä rokotteen saanutta henkilöä, että epäsuorasti myös muita ihmisiä vähentämällä taudinaiheuttajien leviämistä väestössä.

Heinäkuussa 2020 uusille alokkaille annetaan Sosiaali- ja terveysministeriön vahvistamat rokotukset:

 • jäykkäkouristusta, kurkkumätää ja hinkuyskää vastaan
 • meningokokkitautia vastaan
 • tuhkarokkoa, sikotautia ja vihurirokkoa vastaan sekä
 • puutiaisaivotulehdusta vastaan.

Santahaminan terveysasema antaa nämä rokotukset alokkaille kahden ensimmäisen palvelusviikon aikana, jollei ole osoitettavissa voimassa olevaa rokotussuojaa. Tartuntatautilain mukaisesti rokotukset ovat vapaaehtoisia.

Postia varusmiehelle

Kirje- ja pakettilähetykset lähetetään osoitteella:

Varusmiehen nimi
Varusmiehen perusyksikkö

Kaartin jääkärirykmentti
PL 6
00861 Helsinki

Huom! Pakettilähetykseen ei tule laittaa vastaanottajan puhelinnumeroa.

Palveluksen aloittamisajan tai palveluspaikan muutos

Mikäli et pysty aloittamaan varusmiespalvelusta suunnitellun mukaisesti, ota viipymättä yhteys aluetoimistoosi. Palvelusajan ja palveluspaikan muutosta tulee hakea kirjallisesti hyvissä ajoin ennen palveluksen alkamista. Hakemuksen voi toimittaa sähköpostilla, postitse tai asioimalla asiakaspalvelupisteessä. Pelkkä hakemuksen jättäminen ei ole pätevä syy jäädä pois palveluksesta.

Aluetoimistojen yhteystiedot löytyvät: puolustusvoimat.fi/asiointi/aluetoimistot

Lisätietoa sekä muutoshakemuksen löydät verkosta osoitteesta: intti.fi > Intti edessä > Palveluksen aloittamisajan tai -paikan muutos

Kysyttävää?

Mikäli sinulla on kysyttävää, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Vastaamme kysymyksiin mahdollisimman pian.

Ota seurantaan

Tiedotetta päivitetään tarvittaessa.

´