Hyppää sisältöön

Karjalan prikaatin koronatilanne 25.2.2021

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 25.2.2021 12.48
Tiedote

Vuoden alusta Karjalan prikaatissa on todettu yhteensä 97 koronavirustartuntaa, parantuneita on 60. Prikaatissa on ottanut käyttöön erityistoimia tartuntojen ennaltaehkäisemiseksi.

Karjalan prikaatin varusmiehistä yhteensä 33 sairastaa koronaa. Heistä neljä on vapaajaksolla kotona. Varuskunnassa on asetettu karanteeniin yhteensä 129 koronavirustartunnalle mahdollisesti altistunutta varusmiestä. Kaikki varuskunnassa olevat tartunnan saaneet ovat Vekaranjärven terveysaseman hoidossa. Vuoden alusta Karjalan prikaatissa on todettu yhteensä 97 koronavirustartuntaa, parantuneita on 60.

Karjalan prikaati on ottanut käyttöön erityistoimia tartuntojen ennaltaehkäisemiseksi. Näihin toimiin kuuluu muun muassa selkeät kulkemisrajoitukset majoitustupien välillä, kasarmitilojen kosketuspintojen desinfioinnin tehostaminen ja kasvomaskin käyttö myös ulkona mikäli kahden metrin turvaväli ei toteudu. Myös jokaisen omakohtaista vastuuta on korostettu.

Prikaatissa on otettu käyttöön myös tilapäismajoituksia eri osastojen pitämiseksi erillä toisistaan, tartuntojen ennaltaehkäisemiseksi sekä karanteenijärjestelyjen mahdollistamiseksi. Esimerkiksi prikaatin liikuntatiloihin on majoitettuna terveysaseman potilaita. Tarvittaessa varusmiehiä voidaan majoittaa telttoihin myös kasarmialueella. Majoitusolosuhteista on huolehdittu myös kasarmialueen tilapäismajoituksena käytettävissä esikuntateltoissa, joissa on polttoöljylämmitys ja telttasängyt. Varusmiehet majoittuvat kasarmiviikoilla ensisijaisesti omissa tuvissaan ja maastoviikoilla teltoissa.

Tiedotetta on päivitetty 26.2.2021 klo 14.52 sairastuneiden, sairastuneiden kokonaismäärän ja  karanteenissa olevien määrän osalta. Uudet sairastapaukset ovat jo aiemmin eristetyillä henkilöillä, eivätkä aiheuta tarvetta uusille karanteeneille tai eristyksille.