Hyppää sisältöön

Koronatilanne Kaartin jääkärirykmentissä – päivitetty 26.1.2022

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 4.1.2022 16.14
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentissä koronavirukseen sairastuneita varusmiehiä on 84. Altistuneita on alle 400. (Luvut on päivitetty 26.1.2022.)

Santahaminan terveysasema testaa oirehtivia varusmiehiä kaikista tuvista. Testejä tehdään niin paljon kuin terveysaseman resurssit mahdollistavat. Positiiviset testitulokset johtavat koronatoimiin. Tavoite on testata kaikki oireiset varusmiehet. 

Rykmentti pyrkii majoittamaan kaikki varusmiehet sisätiloihin, minkä vuoksi altistuneita on sijoitettu tilapäismajoitukseen muun muassa luokkatiloihin. 

Puolustusvoimissa, mukaan lukien Kaartin jääkärirykmentissä koronarajoitusten purkaminen on keskeytetty. Kaartin jääkärirykmentti jatkaa toimintaansa koulutussuunnitelmien mukaisesti sopeuttaen varusmiesten koulutuksen vallitsevaan tilanteeseen. Myös oireettomat altistuneet varusmiehet jatkavat varusmieskoulutusta omina pieninä ryhminään niin etteivät altista muita.

Vakiintuneet käytännöt kasvomaskien käytöstä, turvavälien pitämisestä, käsi- ja yskimishygieniasta sekä kasarmitilojen siisteyden ylläpitämisestä ovat käytössä tartuntojen ehkäisemiseksi. Henkilökunnan osalta jatketaan etätyöskentelyä. Varusmieskoulutuksen sopeuttamistoimenpiteillä Kaartin jääkärirykmentti turvaa valmius- ja koulutusedellytyksensä sekä henkilökunnan ja varusmiesten terveysturvallisuuden. 

Tiedotamme koronatartunnoista ja epäillyistä altistumisista aina heti kyseisen yksikön varusmiehiä ja henkilökuntaa, jonka jälkeen aloitamme välittömästi tarvittavat koronatoimenpiteet.

Kaartin jääkärirykmentissä on annettu heinäkuusta alkaen koronarokotuksia ja suosittelemme kaikille varusmiehille koronarokotteiden ottamista. Rokottautumalla suojaat itseäsi, palvelustovereitasi ja läheisiäsi vakavalta koronavirustartunnalta.

Tiedotetta on päivitetty 26.1.2022.

´