Hyppää sisältöön

Koronatilanne Maasotakoulussa 8.4.2021

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 8.4.2021 13.14
Tiedote

Maasotakoulussa Haminassa todettiin uusia positiivisia koronatartuntoja 12 varusmiehellä torstaina 8.4.2021.

Kaikki uudet tapaukset kuuluvat samaan altistus- ja tartuntaketjuun kuin aikaisemmin maalis-huhtikuun vaihteessa todetut tartunnat. Kaikki uudet tapaukset ovat olleet eristyksissä varuskunnassa viimeistään 26.3.2021 lähtien ja kuuluvat samaan joukkoyksikköön. Heitä on testattu perustoimintatavan mukaan ensin viidennen ja sitten 12. päivän kuluttua altistumisesta. Nyt todetut on pääosin testattu 12. päivän kohdalla altistumisesta.

Yhteensä tällä hetkellä Maasotakoulussa on 56 koronatapausta, joista 54 varusmiehiä ja 2 opiskelijaa. Kolme aiemmin todetuista sairastuneista viidestä opiskelijasta on parantunut.

Koronan leviämisen estämiseksi tehtyjä toimenpiteitä ja varotoimenpiteitä tehostetaan ja jatketaan Maasotakoulussa. Lisäksi selvitystyö tartuntaketjun syntymisestä, sen leviämisestä ja mahdollisista omaan toimintaan liittyvistä epäkohdista on aloitettu.

Haminan varuskunnassa sairastuneita ja altistuneita varusmiehiä on eristetty useaan eri rakennukseen pieniin osastoihin. Varusmiesten koulutus on sopeutettu tilanteeseen, ja esimerkiksi luokkaopetus järjestetään etänä. Osa joukosta on maastoharjoituksessa, osa varuskunnassa, osa lomilla. 

Maastomuonitusta on jouduttu tilapäisesti lisäämään osana osastointitoimenpiteitä ja lisäaltistumisten ehkäisyä. Maasotakoulun henkilöstö ja asevelvolliset on jaettu osastoihin, jotka eivät kohtaa toisiaan. Ruokailuajat ja -paikat sekä varusmiesten palvelus- ja vapaa-aikarytmi on järjestetty siten, että palveluksessa ollaan osastoittain porrastetusti. Myös vapaa-aikana ja oireettomana on ohjeistettu noudattamaan varotoimia tiukasti.

Maasotakoulu on ohjeistanut varusmiehiä, opiskelijoita ja henkilökuntaa noudattamaan koronavarotoimia tarkasti, tarkkailemaan vointiaan, ilmoittamaan oireista ja hakeutumaan koronatesteihin matalalla kynnyksellä. Varuskuntaan ei saa tulla, jos on edes vähäisiä oireita. 

Joukko-osasto
´