Hyppää sisältöön

Maasotakoulun alokkaiden sotilasvala ja -vakuutus Lappeenrannassa 6.8.2022

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 2.8.2022 13.07
Tiedote

Sotilasvala ja -vakuutus ovat lauantaina 6.8.2022 Lappeenrannassa, tervetuloa seuraamaan tapahtumia! Vakuutus on klo 10, vala klo 10.30 Katariinan torilla linnoituksessa. Ohimarssi on valan jälkeen Kristiinankadulla.

Valaa voi seurata Maasotakoulun Facebook-livelähetyksenä lauantaina klo 10.30 alkaen. HUOM! Päivän muita tapahtumia kuten sotilasvakuutusta, ohimarssia ja kalustoesittelyä ei striimata, mutta päivän aikana julkaistaan kuvia ja tunnelmia Maasotakoulun sosiaalisessa mediassa.

Tiet linnoituksessa ja sen läheisyydessä suljetaan siten, että haitta muulle liikenteelle on mahdollisimman pieni.

Ohjelma la 6.8.2022:

9:00    Seppeleenlasku Lappeenrannan sankarihautausmaalla
10:00    Sotilasvakuutus, Katariinan tori, Lappeenrannan linnoitus
10:30    Sotilasvala, Katariinan tori, Lappeenrannan linnoitus
Ohimarssi valatilaisuuden jälkeen, Kristiinankatu

11:30-13.30     Kalusto- ja taisteluväline-esittely Pusupuistossa, Lappeenrannan Sotilaskotiyhdistyksen myyntiteltta, Rakuunasoittokunnan varusmiesyhtye Hallakko esiintyy
13:45    Lomatarkastus (Jääkärikomppania Katariinan torilla, Kuljetuskomppania Saimaan Kriisikeskuksen pohjoispuolella)
14:00    SE 2/22:n varusmiesten lomat alkavat

Päivän tilaisuuksiin osallistuvat saapumiserän 2/22 alokkaat varusmiesjohtajineen ja kouluttajineen, kutsuvieraat sekä alokkaiden läheiset. Myös yleisö ja media on tervetullut seuraamaan sotilasvalaa ja ohimarssia sekä kalustonäyttelyä ja varusmiesyhtyeen esitystä Lappeenrannan linnoituksessa.

Sotilasvalan ja -vakuutuksen ottaa vastaan Maasotakoulun johtaja eversti Sami-Antti Takamaa seurassaan Reserviupseerikoulun johtaja eversti Vesa Helminen. Sotilasvalan sekä -vakuutuksen kaavan esilukijana toimii Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Satu Sikanen. Lisäksi Sikanen osallistuu seppeleenlaskuun. Seppeleen laskee eversti Takamaa, mukana on myös Lappeenrannasta kotoisin oleva varusmies. Valatilaisuuden musiikista vastaa Rakuunasoittokunta. Valahartauden toimittaa sotilaspastori Juuso Sikiö. 

Ohimarssi suoritetaan valatilaisuuden jälkeen jalan Kristiinankatua pitkin. Lähtökynnys on Kristiinankadulla Katariinan torin pohjoislaita. Ohimarssin vastaanotto tapahtuu Ratsuväkimuseon kohdalla. Ohimarssin ottaa vastaan Maasotakoulun johtaja seurassaan Reserviupseerikoulun johtaja, valakaavan esilukija ja Lappeenrannan kaupungin valitsema veteraani/veteraanit. Ohimarssin komentaa kapteeni Jaakko Rahnasto Reserviupseerikoulusta. 

Tiet linnoituksessa ja sen läheisyydessä suljetaan siten, että haitta muulle liikenteelle on mahdollisimman pieni (Kristiinankadun ajokielto 6.8.2022 klo 9-12 välille Vallikatu -Satamatie).
 

´