Hyppää sisältöön

Maasotakoulun varusmiehet Veteraanikeräyksen kerääjinä Lappeenrannassa 11.5.2022

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 6.5.2022 11.24
Tiedote
Maastopukuisia sotilaita siniset keräysliivit päällä yhdessä keräyspäällikön kanssa valmistautumassa kerääjiksi.

Maasotakoulun varusmiehet keräävät varoja Veteraanikeräyksessä Lappeenrannassa keskiviikkona 11.5.2022.

Sotiemme veteraanit on Sotainvalidien Veljesliiton, Suomen Sotaveteraaniliiton, Rintamaveteraaniliiton ja Kaatuneitten Omaisten Liiton yhteinen järjestö, joka kerää varoja sotiemme veteraaneille, heidän puolisoilleen ja leskilleen. Tuotto käytetään Etelä-Karjalan veteraanien, heidän puolisoidensa ja leskiensä  elämän helpottamiseen. Tavoitteena on auttaa iäkkäiden kunniakansalaisten selviytymistä arjessa ja lievittää heidän yksinäisyyttään. Erityisesti sotiemme naiset tarvitsevat apua, mutta myös veteraaneja tuetaan lääkkeiden, silmälasien ym. hankinnassa.
 
Maasotakoulu tukee Etelä-Karjalan Sotaveteraanipiirien keräystä, se toteutetaan keskiviikkona 11.5.2022 noin kello 17 – 21 aikaan Lappeenrannassa. Varusmiehet keräävät varoja mm. isoimpien kauppakeskusten ulkopuolella. Maasotakoulun varusmiehet Kuljetuskomppaniasta, Lappeenrannan osastolta, keräävät virallisten keräyslippaiden kera varoja maastopuvussa m/05 ja sonnustautuneena viralliseen keräysliiviin. Kerääjät toimivat pareittain.

Veteraanikeräys lippaiden kera on ollut tauolla korona-aikana. Viimeksi Maasotakoulun varusmiehet ovat keränneet varoja veteraaneille maaliskuussa 2020.

- Nyt pääsemme taas keräämään pitkästä aikaa, keräyspäällikkö Leena Ristimäki Lappeenrannan Maanpuolustusnaisista kertoo.

Kuvituskuva Veteraanikeräykseen osallistuneista Maasotakoulun varusmiehistä vuonna 2019.

´