Hyppää sisältöön

Maasotakouluun uudet alokkaat

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 5.7.2019 11.22
Tiedote

Maasotakouluun kuuluva Reserviupseerikoulu vastaanottaa uudet alokkaat maanantaina 8. heinäkuuta. Saapumiserässä 2/19 palveluksen aloittaa noin 300 varusmiestä.

Saapumiserän vastaanotto tapahtuu Haminan Keskussotilaskodin keskikerroksessa. Alokkailla on määräys saapua palvelukseen kello 9.00–16.00 välisenä aikana.

Vastaanotossa alokkaan henkilöllisyys todennetaan. Ilmoittautumisen yhteydessä alokkaalle kerrotaan yksikkö, jossa hän aloittaa palveluksen. Alokkaat jakautuvat joukkueittain Jääkärikomppaniaan ja Kuljetuskomppaniaan, joissa varusmiehiä koulutetaan muun muassa sotilaspoliiseiksi, sotilaskuljettajiksi, lääkintämiehiksi ja erilaisiin huollon tehtäviin.

Vastaanoton yhteydessä on välitön mahdollisuus lääkärintarkastukseen varuskunnan terveysasemalla. Vastaanoton ja tulotarjoilujen jälkeen alokkaat haastatellaan omissa yksiköissään. Haastattelu keskittyy palveluskelpoisuuteen.

Alokkaat ruokailevat tulopäivänä lounaan ja päivällisen muonituskeskuksen toimipisteissä. Iltapala varataan kaikille yksikössä paikalla oleville.

Saapumiserän 2/19 erillinen tulotilaisuus järjestetään 13. heinäkuuta Reserviupseerikoulun Maneesissa ja Keskussotilaskodissa.

Lue lisää varusmiespalveluksesta Maavoimien tiedotteesta.

Läheistenpäivä 14. heinäkuuta

Läheistenpäivä järjestetään Haminassa sunnuntaina 14. heinäkuuta kello 11.00–15.00. Maasotakoulun saapumiserän 2/19 varusmiehillä on mahdollisuus kutsua läheisiään (enintään 3 henkilöä) tutustumaan varusmiespalveluksen järjestelyihin. Varusmies ilmoittaa itse läheisilleen tutustumismahdollisuudesta. Tutustumismahdollisuudesta on ilmoitettu alokaskirjeessä ja siitä ilmoitetaan myös saapumiserän 2/19 Facebook-ryhmässä.

Läheistenpäivän ohjelma:

kello 11.00 Reserviupseerikoulun esittely Maneesissa / Reserviupseerikoulun johtaja, eversti Jouko Rauhala

kello 11.30 RUK:n esittelyn jälkeen omaiset tapaavat alokkaat päärakennuksen ulkopuolella, alokkaat opastavat omaisensa yksikköön ja sotilaskotiin

kello 13.00–14.30 Päivällinen varuskuntaravintola Rokan toimipisteissä

Päivällisen jälkeen varusmiehillä on mahdollisuus iltavapaaseen kello 21.00 asti.

Läheistenpäivän aikana alokkailla ja omaisilla on mahdollisuus vierailla myös RUK-museossa.

Sotilasvala- ja vakuutus 15. elokuuta

Saapumiserän 2/19 sotilasvala ja -vakuutustilaisuus järjestetään 15. elokuuta Miehikkälässä.
Tarkemmat tiedot julkaistaan lähempänä tapahtumaa Maasotakoulun tapahtumakalenterissa.

´