Hyppää sisältöön

Porin prikaatin Suojelukomppania harjoittelee Huittisissa 2.–4.11.2020

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 23.10.2020 12.54
Tiedote
Kuvituskuva, jossa sammutuspukuun pukeutunut Suojelukomppanian varusmies avaa savua täynnä olevan kontin ikkunan osana savusukellusharjoitusta.

Porin prikaatin Suojelukomppania harjoittelee suojelu- ja pelastustoimintaa Huittisten alueella 2.–4.11.2020. Harjoitustoiminta keskittyy Sahkon ja Lauttakylän alueella oleviin purettaviin kerrostaloihin.

Noin 100 henkilön harjoitusjoukko koostuu pääosin varusmiehistä sekä heitä kouluttavasta henkilökunnasta. Tavoitteena on, että harjoituksen myötä pelastusjoukkue ja suojelulinjan aliupseerioppilaat kykenevät tärkeimpiin suojelu- ja pelastustehtäviinsä. Joukkojen tulee hallita myös oman toiminnan suojaaminen ja toimintavalmiuden ylläpitäminen.

Harjoitusjoukot toimivat Huittisten alueella päivittäin, pääosin kello 8.00–20.00 välisenä aikana. Harjoitustoiminnasta ei aiheudu ulkopuolisille vaaraa, mutta meluhaittoihin ja toiminnasta aiheutuvaan savuun on hyvä varautua lähialueella.

Harjoitusjoukot siirtyvät kohteille pelastus- ja maastoajoneuvoilla. Harjoitusjoukot liikkuvat maastopuvuissa ja heidän varustukseensa kuuluu muun muassa erilaiset suoja- ja sammutuspuvut, taisteluvarustus sekä rynnäkkökivääri. 

Porin prikaati kouluttaa Suojelukomppaniassa ainoana Suomessa varusmiehistä pelastusjoukkueet, suojelukomppaniat ja suojelun erikoisosaston, joiden tehtäviin kuuluvat muun muassa sammutus-, pelastus-, puhdistus- ja suojelutiedustelutehtävät. 

Pelastustoiminta on yksi esimerkki siitä, miten varusmiespalveluksen aikana opittuja taitoja voi päästä hyödyntämään myös työelämässä.

´