Hyppää sisältöön

Valmiusyksikön taisteluharjoitus pääkaupunkiseudulla 20.-24.9.2021

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 20.9.2021 11.10
Tiedote
Kuvassa sotilas aseen kanssa

Kaartin jääkärirykmentin Valmiusyksikkö harjoittelee Helsingissä ja Espoossa 20.-24.9. Harjoituksen keskiössä ovat yhteistoiminta poliisin kanssa ja joukkueiden toimiminen osana komppaniaa. Johtajat harjaantuvat johtamaan joukkuettaan etsintä- ja kiinniotto- sekä hyökkäystehtävissä. Miehistö osaa harjoituksen jälkeen toimia tilanteen ja voimankäytöstä annettujen määräysten mukaan.

Valmiusyksikön taisteluharjoitus alkaa maanantaina 20.9. Santahaminassa.

Tiistaina 21.9. joukot harjoittelevat Helsingin Kallahdessa klo 8-17 ja Espoon Tapiolassa klo 23-04. Harjoituksissa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, Tapiolassa vain sisätiloissa.

Keskiviikkona 22.9. harjoitus jatkuu Helsingin Kuninkaantammessa klo 14-20 ja Kalasatamassa (Redi) klo 23-03. Harjoituksissa käytetään harjoitusampumatarvikkeita vain sisätiloissa.

Torstaina 23.9. Valmiusyksikkö harjoittelee Lauttasaaressa klo 14-20. Harjoituksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita vain sisätiloissa.

Perjantaina 24.9. joukot harjoittelevat Vanhassakaupungissa klo 4-12. Harjoituksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita vain sisätiloissa.

Joukot liikkuvat maastopuvuissa ja heidän varustukseensa kuuluu rynnäkkökivääri. Kouluttajilla on päällään keltaiset huomioliivit. Joukot siirtyvät harjoituskohteisiin Puolustusvoimien ajoneuvoilla, myös panssaroiduilla miehistönkuljetusajoneuvoilla Paseilla.

Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 120 henkilöä. Harjoitukseen osallistuvat varusmiehet ovat aloittaneet palveluksensa tammikuussa 2021 ja he kotiutuvat joulukuussa.

´