Hyppää sisältöön

Kaartin jääkärirykmentin blogi

Blogikirjoitukset:

 

Blogit (Kaartin jääkärirykmentin blogi)

Blogit (Kaartin jääkärirykmentin blogi)

Palvelustehtävä - viestintävarusmies

Julkaisupäivä 8.7.2021 9.59 Blogit

Neljä varusmiestä suorittaa palveluksensa Kaartin jääkärirykmentin viestintävarusmiehenä vuosittain. Helmikuusta 2021 tehtävässä ovat palvelleet kaartinjääkärit Kari Huotari ja Joonas Rekolainen. Huotari ja Rekolainen ovat kuvanneet merkittävän osan valokuvista ja videoista, jotka on julkaistu Kaartin jääkärirykmentin sosiaalisen median kanavilla ja rykmentin verkkosivulla alkuvuodesta lähtien. Heinäkuun blogissa Huotari ja Rekolainen kertovat omasta palveluksestaan erityistehtävässä viestintävarusmiehenä. Kahden seuraavan viestintävarusmiehen haku päättyy 8. elokuuta. Viestintävarusmies palvelee 255 vuorokautta.

Kaartinjääkäri Kari Huotari

Auringonvalossa höyryävä hengitys oli kaunista katseltavaa, mutta lopulta ilmaksi katoavaa. Käsillä oli loistava hiihtokeli ja toisaalta myös todella hieno kuvauskeli. Jälkimmäistä en osannut vielä ajatellakaan. Hiihdostahan minulla oli paljon enemmän kokemusta kuin kuvaamisesta.
  
Satapäisen alokkaista muodostuvan suksijoukkion keskelle saapui varusmieskuvaaja, jonka toiminta näytti silmääni kovin mielenkiintoiselta. “Tuolla se vapaasti kulkee hyviä kuvakulmia etsien ja kuvattavien kanssa kommunikoiden”, ajattelin innostuneena tehtävästä. 

kaartinjääkäri Kari Huotari kameran kanssa

Päätin jättää hakemuksen Kaartin jääkäritoimikunnan (KJTK) viestintävarusmieheksi, vaikka silloin moni muukin palvelustehtävä kiinnosti minua. Tarkemmin ajateltuna ajauduin tehtävään jopa vahingossa, mutta hyvä niin. Hetkeäkään en ole katunut.

Edellytys tehtävään pääsemiseksi oli kokemus järjestelmäkameralla kuvaamisesta ja kuvien editoimisesta. Myös kiinnostus alaa kohtaan ja halu oppia lisää edesauttoivat valituksi tulemista. Täytin KJTK:n hakulomakkeen, johon liitin mukaan portfolioni aikaisemmista alan töistäni. Myöhemmin alokasjaksolla sain kutsun etähaastatteluun ja homma olikin sitä myöten selvä.

Palvelusta viestintävarusmiehenä voisin verrata työkokemukseen. Työajastamme suurimman osan vietämme toimistollamme editoiden ja uutta materiaalia työstäen. Esimiehen muut määräämät tehtävät ovat tulleet myös tutuiksi.

Kuvauskeikkoja meillä voi olla vuorokauden mihin aikaan tahansa, mutta yleensä ne sijoittuvat päiväsaikaan. Keikkojen jälkeen käsittelemme kuvat ja lähetämme ne eteenpäin rykmentin viestinnälle, joka tekee tapahtumista julkaisut Maavoimien sosiaalisiin medioihin.

Kaartinjääkäri Kari Huotari on 19-vuotias ja kotoisin Vantaalta. Hän on valmistunut ylioppilaaksi. Huotari palvelee viestintävarusmiehenä Kaartin jääkärirykmentissä 15.9.2021 asti.

Kari Huotari: Valmiusyksikön harjoitus huhtikuussa 2021

kaartinjääkäri Kari Huotari kameran kanssa

 

Kaartinjääkäri Joonas Rekolainen

Palvelustehtäväni on monipuolinen. Se käsittää paljon erilaisia valo- ja videokuvaustehtäviä sekä kuvankäsittelyä ja videoiden editointia. On ollut mukavaa päästä työstämään uusia asioita, joita en ole tehnyt vastaavassa määrin aikaisemmin. Monia asioita on tullut “ropailtua” siviilissä, mutta silti välillä tulee kokonaan uusia asioita vastaan, kuten julisteiden tai opetusvideoiden tekeminen. Viestinnän lisäksi teen Kaartin jääkäritoimikunnan hommia, sillä olenhan KJTK:n viestintävarusmies. Jääkäritoimikunnassa olen esimerkiksi mukana järjestämässä ja suunnittelemassa tapahtumia. 

kaartinjääkäri Joonas Rekolainen kameran kanssa

Parhaita tehtäviä ovat olleet sellaiset, joissa on saanut auton alle ja päässyt ajamaan Santiksen ulkopuolelle uusiin maisemiin. Esimerkiksi Ritva21 -sotaharjoitus piti todella kiireisenä, mutta toisaalta pääsin näkemään ja kuvaamaan hyvin erilaisia tilanteita, joista kertyneestä materiaalista syntyi mm. video rykmentin sosiaaliseen mediaan. Tehtävien erilaisuus pitää kiinnostuksen yllä. Voin suositella tätä tehtävää jokaiselle, jolla kamera pysyy kädessä ja on intoa oppia. 

Itse olen tykännyt myös siitä, että viikonloppuisin meilläkin on mahdollisuus osallistua taistelukoulutukseen. Toki taistelukoulutusta emme saa siinä määrin kuin muut varusmiehet, sillä arkena olemme normaalisti KJTK:n toimistolla tai kuvauskeikoilla. 

Oli oikea valinta hakea tähän erityistehtävään. Olen päässyt tekemään kaikkea mielenkiintoista ja uutta.

Kaartinjääkäri Joonas Rekolainen on 19-vuotias ja kotoisin Vantaalta. Hän on valmistunut ylioppilaaksi. Rekolainen palvelee viestintävarusmiehenä Kaartin jääkärirykmentissä 15.9.2021 asti.

Joonas Rekolainen: Puolustusvoimain komentaja kenraali Kivinen Sankariristillä

Puolustusvoimain komentaja kenraali Timo Kivinen Sankariristillä

 

´