Hyppää sisältöön

Kaartin jääkärirykmentin blogi

Blogikirjoitukset:

 

Blogit (Kaartin jääkärirykmentin blogi)

Blogit (Kaartin jääkärirykmentin blogi)

Sotilaspoliisikoulutus luo ikimuistoisia kokemuksia varusmiespalveluksesta valtakunnan ydinalueilla

Julkaisupäivä 2.7.2019 14.32 Blogit

Siviilivaatteita, aurinkolaseja ja vapautuneita hymyjä. Riemun kiljahduksista ja autojen torvien tööttäilyistä voi päätellä, että taas on yhden saapumiserän ollut aika siirtyä reserviin ja vapauttaa kasarmialue uusille käyttäjilleen. Yksi koulutusrupeama on tullut päätökseensä, ja seuraava on valmiina alkamaan tuossa tuokiossa. Lyhyt hengähdystauko ei kuitenkaan tarkoita joutenoloa, vaan heti seuraavalla viikolla uudet ryhmänjohtajat sekä henkilökunta aloittavat valmistelut uutta saapumiserää varten.

Sotilaspoliisikomppania, tai oikeastaan heinäkuusta alkaen 1. Sotilaspoliisikomppania, on monen Kaartin jääkärirykmentissä kesän 2/19 saapumiserässä palveluksensa aloittavan määränpäänä varuskunnan portista sisään astuttuaan. Jokaisella palveluksen aloittavalla on taatusti mielessään tukku kysymyksiä vailla vastauksia. ”Pärjäänköhän minä?”, ”Mitenköhän sopeudun joukkoon?”, ”Onkohan intti pelkkää huutamista ja hölmöilyä?”. Huoli pois! Teitä odottaa ensiluokkaisen ammattitaitoinen henkilökunta, motivoituneet varusmiesjohtajat sekä kattava tukiverkosto, jonka apuun voi luottaa haastavissakin elämäntilanteissa. Kaveria ei jätetä, ei täällä eikä taistelukentällä!

Palveluksen suorittaminen ei ole läpihuutojuttu

Peruskoulutuskaudella alokkaat oppivat sotilaan perustaitoja. Kyseessä on intensiivinen jakso, josta osoituksena ovat muun muassa jo ensimmäisellä viikolla alkavat kovapanosammunnat sekä kolmannella viikolla pidettävä ensimmäinen yön yli kestävä maastoharjoitus. Pian näiden jälkeen seuraavat voimakeinojen käyttäjäoikeuksien hankkiminen sekä jatkokoulutusvalintojen tekeminen. Hiljaisia hetkiä en siis juurikaan voi luvata, mutta haasteita ja mahdollisuuksia kehittyä sitäkin enemmän ja monipuolisemmin kyllä.

Palveluksen suorittaminen ei ole mikään läpihuutojuttu. Tästä huolimatta ja juuri siksi kannustan uusia alokkaita tarttumaan haastetta rintapielistä kiinni ja kohtaamaan sen. Vieraaseen ympäristöön ja uuteen elämänrytmiin totuttelun hankaluuksiin parhaan tuen saa omista läheisistä ja ystävistä kotipuolessa. Kehotan siksi pitämään erityistä huolta tästä voimavarasta ja huolehtimaan asiat sellaiseen kuntoon, että palveluksen alkaessa murheet keskittyvät porttien sisäpuolisiin asioihin. Läheisiä kannattaa muistuttaa myös siitä, että palveluksen alku ei tarkoita katoamistanne maan päältä. Ennen kuin huomaattekaan, olette samassa tilanteessa kuin nyt kesäistä vapautta kohti suunnanneet tuoreet reserviläiset.

Tervetuloa Kaartin jääkärirykmenttiin ja 1. Sotilaspoliisikomppaniaan ─ täällä ollaan valmiina teitä varten!

Blogin kirjoittaja kapteeni Timo Virtanen on toiminut Sotilaspoliisikomppaniassa vuodesta 2011 asti. Uusia saapumiseriä niihin vuosiin on mahtunut useita. Tällä hetkellä Virtanen toimii 1. Sotilaspoliisikomppanian varapäällikkönä.

 

´