Hyppää sisältöön

Kainuun prikaatin läheistenpäivät

Lauantai 13.1.2024 – sunnuntai 14.1.2024

Kainuun prikaatissa 8.1.2024 aloittavien alokkaiden läheistenpäiviä vietetään ensimmäisen palvelusviikonlopun aikana.

Läheiset, tervetuloa varuskuntaan!

Kainuun prikaati toivottaa tammikuun alokkaiden läheiset lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan varuskuntaan. Tilaisuuteen osallistuminen edellyttää ilmoittautumista etukäteen (nimi, syntymäaika, ajoneuvon rekisterinumero ja alokkaan nimi) to 11.1. klo 9 mennessä osoitteessa bit.ly/alokas124. Tarkistamme täysi-ikäisten tulijoiden henkilöllisyyden ennen varuskuntaan saapumista. Varaathan henkilöllisyystodistuksen (henkilökortti/passi/ajokortti) valmiiksi helposti saataville.

Järjestämme läheistenpäivät kahtena päivänä suuren vierailijamäärän vuoksi. Vietämme vierailupäiviä siten, että 

 • lauantaina 13.1. vieraita ottavat vastaan Kainuun tykistörykmentti ja Kainuun jääkäripataljoona ja
 • sunnuntaina 14.1. vieraita ottavat vastaan Kuopion huoltopataljoona, Pohjan pioneeripataljoona ja Pohjois-Suomen viestipataljoona.

Molempina päivinä vierailuaika on kello 13-16, jolloin kotiväki voi tutustua varuskuntaan, kasarmeihin, tupaan, kalustoon ja tietenkin Sotilaskotiin. 

Päivän ohjelma ja aikataulu:

 • klo 13 mennessä saapuminen varuskuntaan
 • klo 13 yksikkö järjestyy kasarminsa takapihalle
 • info(t) läheisille alokkaan yksikössä tai yksikön osoittamassa tilassa
 • klo 14.30 toimintanäytös urheilukentällä
 • klo 16 saakka tutustuminen varuskuntaan ja kalustoon

Vierailun pääpaino on tutustuminen ympäristöön ja tulevaan koulutukseen. Jokaisessa yksikössä henkilökuntaan kuuluva kouluttaja kertoo infotilaisuudessa kyseisen yksikön koulutuksesta, varuskunnasta ja olosuhteista. 

Huomioithan, että kyseessä on pääosin ulkoilmatapahtuma ja tuulen purevuus vaikuttaa lämpötilaan ulko-olosuhteissa. Pyydämme teitä pukeutumaan sään mukaisesti: varuskunta on iso - kuin pieni kunta - ja sotilaspoliisit täyttävät paikoitusalueet järjestyksessä, jolloin etäisyys yksikköön voi olla suurikin. Varaudu erityisesti mukavilla kengillä! INVA-merkityt ajoneuvot pyritään ohjaamaan mahdollisimman keskeiselle paikalle.

Kumpi vierailupäivä?

Alokkaat ilmoittavat kotiin vierailuajankohdasta, mutta kun uutta asiaa on paljon tieto saattaa jäädä hämäriin. Alla on kaikki viisi pataljoonaa/rykmenttiä ja läheistenpäiviin osallistuvat yksikkömme:

Lauantaina vieraillaan

 • Kainuun tykistörykmentti: Kranaatinheitinkomppania, 1. tuliasemapatteri ja 2. tuliasemapatteri 
 • Kainuun jääkäripataljoona: 1., 2., ja 3. jääkärikomppania

Sunnuntaina vieraillaan 

 • Kuopion huoltopataljoona: Huoltokomppania, 1. erillinen autokomppania
 • Pohjan pioneeripataljoona: 1. pioneerikomppania, Teknillinen komppania
 • Pohjois-Suomen viestipataljoona: 1. ja 2. viestikomppania, Esikuntakomppania

Liikenne

Varuskunnan portilla riittää tulijoita ennen kello 13 ja liikenne ruuhkautuu etenkin Kajaanin eteläpuolella valtatie 5:llä kun Savosta ja Pohjanmaalta tulevat reitit yhtyvät 20 km Kajaanin eteläpuolella. Varaa siis riittävästi ajo-aikaa. 

Jotkut navigaattorit ohjaavat Prikaatintie 97 -osoitteella VT5:ltä Vimpelinvaaralle. Varuskuntaan pääsee kuitenkin ainoastaan VT6:lta (Sotkamo-, Kuhmo-, Joensuu-suunta).

Asetamme Läheistenpäivä-liikenneopasteet valtateille 5 ja 6 opastamaan varuskuntaan. Sotilaspoliisi ohjaa urheilukentän kautta paikoitusalueille varuskunnassa. Suuren osallistujamäärän vuoksi ajoneuvot ohjataan keskitetysti täyttäen paikoitusalueet järjestyksessä.

Samanaikaisesti kaupungissa on suuri kansainvälinen koiranäyttely (Tamminäyttely) ja näyttelyliikenne vaikuttaa VT5:llä saman aikaisesti.

Opasmiehet ohjaavat

Sotilaspoliisi ohjaa liikenteen paikoitusalueille eri puolille varuskuntaa molemmista porteista ja opasmiehet ohjaavat vieraat kohti oikeaa perusyksikköä. Vierailijat tapaavat siis omat alokkaansa yksikön takapihalla kun alokkaat järjestäytyvät sinne kello 13. Mikäli tulette varuskuntaan hyvissä ajoin, Sotilaskoti palvelee jo ennen tilaisuuden alkamista. Mikäli tulette varuskuntaan myöhemmin, olkaa yhteydessä omaan alokkaaseenne ja sopikaa tapaamispiste, jonne löydätte molemmat.

Mikäli ette tiedä alokkaanne yksikköä, voitte kysyä sitä keltaliivisiltä opasmiehiltä, joilta löytyy aakkosellinen nimilista alokkaista yksikkötietoineen.

Sotilaskoti

Sotilaskoti palvelee koko tapahtuman ajan molempina päivinä myös ulkomyyntipisteellä. Kun asioit Sotilaskodissa, poistuthan virvokkeet nautittuasi jotta kaikki halukkaat voivat nauttia kahvinsa pöydän ääressä. Aikaa on mahdollista viettää perusyksikössä ja kalustonäyttelyn parissa.

Sotilaskodista ei voi ostaa leivontatuotteita kotiin.

WC-tilat

Sotilaskodissa ja viereisessä auditorion yläkerrassa on rajallinen määrä WC-tiloja, joten pyydämme vieraita käyttämään yksiköiden wc-tiloja, jotka on vierailun ajaksi merkitty selkeästi miesten ja naisten käyttöön.

Varuskuntaravintolan WC-tilat ovat myös käytettävissä.

INVA-WC ja samalla suurempi tila mm. vauvan hoitoon löytyy Sotilaskodin alakerrasta ja varuskuntarvintolasta.

Toimintanäytös ja kalustoesittely

Toimintanäytös toteutetaan molempina päivinä kello 14.30 varuskunnan urheilukentällä. Tapahtumassa on mukana ampumis- ja tulenkuvausmelua, minkä vuoksi katsomorinteessä on jaossa korvatulppia. Perheen pienimpien korvia on hyvä suojata ja lemmikkien osalta varmistaa, etteivät ne pääse karkaamaan.

Kalustoa ja koulutusmateriaalia esitellään yksiköiden ulkoalueilla ja alimman kerroksen sisätiloissa. Tervetuloa tutustumaan myös naapuriyksikköön!

Valokuvaus

Turvallisuuteen liittyen valokuvaaminen varuskunta-alueella on kiellettyä pois lukien varusmiesten tuvat, Sotilaskoti ja toimintanäytöskenttä.

Koirat

Koiravieraat ovat tervetulleita varuskuntaan viikonloppuna sillä edellytyksellä, että omistaja tai huoltaja varmistaa koiran hyvinvoinnin koko vierailun ajan. Varmista, että vettä on saatavilla - sitä saa esimerkiksi hanoista yksikön alimmasta kerroksesta. Koiraa ei voi viedä tiloihin, jossa käsitellään elintarvikkeita (Sotilaskoti, varuskuntaravintola) eikä Sotakoiraosaston tiloihin.

Tupakointi

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan savuttomuuteen varuskunnassa - tupakointi on sallittua vain tupakointipaikoilla ja toivomme, että vieraamme pyrkivät hyödyntämään samoja alueita tupakointiin.

Kyselyt ja palaute

Mikäli sinulla on kysyttävää tapahtumasta, voit ottaa virka-aikana yhteyttä

 • asiakaspalvelupisteeseen puh. 0299 451 160
 • tiedottajaan puh. 0299 451 113 (myös läheistenpäivinä viikonloppuna)

Numerot eivät ole maksullisia palvelunumeroita.

Alokkaiden yksikkötiedot pyydämme ensisijaisesti kysymään omalta alokkaalta!

Pyydämme vierailta palautetta tapahtumajärjestelyistä. Mikäli sinulla on kotiväenpäiviin liittyen risuja tai ruusuja annettavana, voit lähettää ne osoitteessa bit.ly/kotiväki124 sähköisesti viikon ajan läheistenpäivän jälkeen.

Vala- ja vakuutustilaisuudet helmikuussa

Vala- ja vakuutustilaisuudet järjestetään 

 • perjantaina 9. helmikuuta Lapinlahdella (Kainuun tykistörykmentti ja Kuopion huoltopataljoona) ja
 • lauantaina 10. helmikuuta Kajaanissa varuskunnassa (Pohjois-Suomen viestipataljoona ja Pohjan pioneeripataljoona)
 • sunnuntaina 11. helmikuuta Kajaanissa varuskunnassa (Kainuun jääkäripataljoona)

Tarkempi aikataulu ja tietoa eri tilaisuuksista löytyy internet-sivuiltamme lähempänä tapahtumaa.
 

Kohderyhmät: kansalaiset


´