Hyppää sisältöön

MILJAZZ 2024 - PUOLUSTUSVOIMIEN KESÄKIERTUE LAPPEENRANNASSA 13.06.2024

Torstai 13.6.2024 klo 16.00 –  21.30

MILJAZZ 2024 - PUOLUSTUSVOIMIEN KESÄKIERTUE LAPPEENRANNASSA 13.06.2024

Puolustusvoimien energinen MILjazz-kiertue saapuu tänä vuonna kesäkuun 13. päivä Lappeenrantaan Satamatorin alueelle ja tuo jälleen kesän tullessaan! Hyvän mielen ulkoilmatapahtuma tarjoaa kuulijoilleen musiikkia laidasta laitaan, aina bluesista poppiin ja rockista souliin.

Ensimmäisenä lavalle nousee Rakuunasoittokunta, joka viihdyttää tänä vuonna täysivahvuisena viihdeorkesterina. Pirskahtelevan energinen, lahjakas laulaja-lauluntekijä Ilta tuo solistina lämpimän tuulahduksen suvisäähän. Luvassa on artistin omaa musiikkia sekä kesäisiä covervetoja.

Ilmavoimien Big Band ja Sami Pitkämö esittävät MILjazz 2024 -kiertueella kattavan otoksen Ray Charlesin musiikkia. Ray Charles (Ray Charles Robinson, 1930–2004) kuului soul-musiikin merkittävimpiin esikuviin ja tyylilajin alkuvuosien kehittäjiin. Soul-musiikki kehittyi 1950–1960
-lukujen taitteessa gospel-musiikin ja rhythm ’n bluesin yhdistelmänä. Näiden tyylien vaikutteita on kuultavissa monissa Rayn tunnetuissa hiteissä, kuten ”Hit the Road, Jack” ja ”I’ve Got a Woman”. Sami Pitkämö tunnetaan monipuolisena rytmimusiikin tulkitsijana. Hän toimii myös tuottajana, sovittajana ja orkesterinjohtajana mm. MTV:n Tanssii Tähtien Kanssa
- menestyssarjassa. Ray Charles on soinut Samin levysoittimessa jo lapsesta asti.

Illan huipentaa Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Show Band, jonka energinen esiintyminen hurmaa yleisön vuodesta toiseen.

Ennen musiikista nauttimista on mahdollisuus tutustua Puolustusvoimien toimintaan kalustonäyttelyssä ja esittelypisteillä. Tapahtumassa saat myös tietoa Puolustusvoimien toiminnasta, asevelvollisille suunnatuista palveluista, vapaaehtoisen maanpuolustuksen mahdollisuuksista sekä Puolustusvoimista työnantajana.

Konsertin aikataulu:

  • 18.00 Rakuunasoittokunta – Ilta Saimaalla
  • 19.10 Ilmavoimien Big Band – Tribute to Ray Charles, solistina Sami Pitkämö
  • 20.20 Varusmiessoittokunnan Show Band
  • 21.30 mennessä tapahtuma päättyy

Kasinon puistossa kalustonäyttely on avoinna klo 16.00–20.00. Paikalla on myös Lappeenrannan sotilaskotiyhdistys herkkuineen klo 16.00–20.00.

Sataman alueella on rajallisesti parkkipaikkoja. Yleisöä kehotetaan suosimaan paikalle saapumisessa kävelyä, pyöräilyä tai julkisia kulkuneuvoja.

Koko tapahtumaan on vapaa pääsy – lämpimästi tervetuloa!

Kohderyhmät: kansalaiset


´