Hyppää sisältöön

Viron pääesikunnan päällikkö vieraili Suomessa

Pääesikunta
Julkaisuajankohta 3.10.2024 14.58
Tiedote
Upseerikokelas Lahti esittelee Viron ja Suomen pääesikuntien päälliköille rannikkotutka BOR-A-660:n toiminta- ja käyttöperiaatteita

Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Vesa Virtanen ja Viron pääesikunnan päällikkö, kenraalimajuri Vahur Karus tapasivat Suomessa 2.–3. lokakuuta 2024.

Suomen ja Viron pääesikuntien päälliköt tapaavat vuosittain. Tapaamisten tavoitteena on edistää Suomen ja Viron välistä puolustusyhteistyötä sekä käsitellä ajankohtaisia aiheita. Tämänkertaisessa tapaamisessa pääesikuntien päälliköt keskustelivat yhteistyöstä niin kahdenvälisesti kuin osana Naton kehitystä. Keskusteluissa käsiteltiin myös ajankohtaista turvallisuustilannetta, mukaan lukien laaja-alainen vaikuttaminen ja siihen varautuminen. Lisäksi tapaamisen aikana perehdyttiin Merivoimien suorituskykyihin ja Rannikkoprikaatiin. Rannikkoprikaatin vierailua isännöi Rannikkoprikaatin komentaja, kommodori Johan Tillander.

Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Vesa Virtanen painotti Suomen ja Viron tiiviin puolustusyhteistyön ja yhteisen tilannekuvan merkitystä:

– Kiitän kenraalimajuri Karusta vierailusta. Viro on Suomelle läheinen yhteistyökumppani. Tiivis kahdenvälinen yhteistyömme lisää sekä maidemme että Naton turvallisuutta ja tuo merkittävää lisäarvoa. Kävimme Rannikkoprikaatissa hyviä keskusteluja suorituskyvyistämme, valmiusmallistamme sekä varusmiesten kouluttamisesta sodan ajan joukoiksi.

– Kiitän puolestani kenraaliluutnantti Virtasta ja muita syvällisistä ja perusteellisista keskusteluista puolustusyhteistyön saralla. Arvostan käymäämme avointa keskustelua joukkotuotannosta, koulutuksesta ja suorituskykyjen kehittämisestä. Jatkamme yhteistyötä säilyttääksemme molempien maiden vapauden ja rauhan, sanoi kenraalimajuri Vahur Karus.

´