Hyppää sisältöön

2. Sotilaspoliisikomppania taisteluharjoituksessa Helsingissä ja Porvoossa 9.-12.5.2022

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 6.5.2022 11.56
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentin 2. Sotilaspoliisikomppania harjoittelee Helsingissä ja Porvoossa 9.-12.5. Tammikuussa 2022 palveluksensa aloittaneet miehistötehtäviin koulutettavat varusmiehet ja heinäkuussä 2021 aloittaneet varusmiesjohtajat harjoittelevat kohteensuojausta ja -puolustusta, aluevalvontaa sekä ensipartiotoimintaa. Harjoitus valmistaa sotilaspoliiseja toukokuun lopulla alkavaan Sapeli-harjoitukseen.

Maanantaista 9.5. torstaihin 12.5. joukot harjoittelevat Porvoossa. Harjoituskohteet ovat Tolkkinen, Emäsalo, Porvoon keskusta ja Övik. Harjoituksissa käytetään harjoitusampumatarvikkeita.

Torstaina 12.5. harjoituksia on myös Helsingin alueella. Harjoituskohteet ovat Santahamina, Korsnäs ja Vuosaari. Harjoituksissa käytetään harjoitusampumatarvikkeita.

Joukot liikkuvat maastopuvuissa ja heidän varustukseensa kuuluu rynnäkkökivääri. Kouluttajilla on päällään keltaiset huomioliivit. Joukot siirtyvät harjoituskohteisiin siviili- ja Puolustusvoimien ajoneuvoilla, myös panssaroiduilla miehistönkuljetusajoneuvoilla Paseilla.

Harjoitusjoukon koko on noin 140 henkilöä.