Hyppää sisältöön

Sapeli 20 -taisteluharjoitus Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa 27.11.-4.12.2020

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 23.11.2020 15.18
Tiedote
Taistelija tähtää aseella

Yli 1100 varusmiestä ja reserviläistä osallistuu marras-joulukuun vaihteessa järjestettävään, Helsingistä Säkylään ulottuvaan sotaharjoitukseen.

Kaartin jääkärirykmentin johtama Sapeli 20 -harjoitus järjestetään Uudenmaan ja Länsi-Suomen alueella 27.11.-4.12.2020. Harjoitus on tammikuussa aloittaneiden varusmiesjohtajien, Valmiusyksikön ja sotilaskuljettajien sekä viime heinäkuussa palveluksensa aloittaneiden miehistötehtäviin koulutettavien varusmiesten loppusotaharjoitus. 

Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 1100 sotilasta. Kaartin jääkärirykmentin lisäksi harjoitukseen osallistuu joukkoja Karjalan prikaatista ja Panssariprikaatista. Harjoituksen johtaja on Kaartin jääkärirykmentin komentaja eversti Petteri Tervonen.

Harjoituksen päätavoitteena on Kaartin jääkärirykmentin joukkojen valmiuden ja suorituskyvyn kehittäminen vaativissa taistelutehtävissä rakennetulla alueella.

Vuosittain järjestettävä rykmentin joukkotuotettujen joukkojen loppusotaharjoitus Sapeli on vaativa kokonaisuus niin kantahenkilökunnalle kuin joulukuun lopussa kotiutuville varusmiehillekin. Laajalla alueella harjoittelemalla luodaan joukoille tilanteita, joissa rakennetun alueen taisteluun koulutetut joukot saavat käyttää kaiken osaamisensa.

Harjoitusjoukot harjoittelevat puolustusvoimien harjoitus- ja ampuma-alueiden lisäksi myös julkisilla ja yksityisillä mailla. Joukot harjoittelevat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Porvoossa, Loviisassa, Kirkkonummella, Lohjalla, Nummelassa, Salossa, Pöytyällä, Oripäässä, Säkylässä ja Virttaalla.

Joukkojen varustuksena on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä. Harjoitusjoukkojen koulutuksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita päivittäin, joista voi aiheutua melua harjoituskohteiden lähistöllä. 

Puolustusvoimille on tärkeää harjoitella ja pitää yllä valmiutta kaikissa tilanteissa. Varusmiesten, reserviläisten ja henkilökunnan turvallisen harjoittelun takaamiseksi Sapeli 20 -taisteluharjoituksen suunnittelussa ja toimeenpanossa huomioidaan voimassa olevat rajoitukset ja toimenpiteet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Lisätietoja harjoituksesta: tiedottaja Meri Leppänen 0299 421 235

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #sapeli20.

facebook.com/KaartinJR
twitter.com/KaartinJR

´