Hyppää sisältöön

Tiedotteet

Uutiset

Artikkelit

Reserviupseerikurssin 260 nimeksi Verso
Maasotakoulu

Reserviupseerikurssin 260 nimeksi Verso

Reserviupseerikoulun johtaja eversti Vesa Helminen on oppilaskunnan esityksen pohjalta vahvistanut 7. toukokuuta 2022 alkaneen Maavoimien reserviupseerikurssin 260 nimeksi Verso.
24.5.2022 | 17.32
Arrow haastaa myös paikallisjoukkoja
Maavoimat Panssariprikaati

Arrow haastaa myös paikallisjoukkoja

Arrow 22 -harjoituksessa on mukana Kanta-Hämeen maakuntakomppanian reserviläisiä. Maakuntakomppaniat ovat osa paikallisjoukkoja, joiden sodan ajan tehtäviin kuuluu muun muassa strategisten kohteiden suojaaminen, alueen valvonta ja vihollisten erikoisjoukkoja vastaan toimiminen. Rauhan aikana paikallisjoukkoja voidaan hyödyntää Puolustusvoimien virka-aputehtävissä ja muissa puolustusvalmiutta tehostavissa tehtävissä.
11.5.2022 | 18.15
Ei siitä, missä aita on matalin
Utin jääkärirykmentti

Ei siitä, missä aita on matalin

Sotilasura kiinnosti minua jo nuorena. Ryhdyin pohtimaan asiaa tarkemmin lukioaikana ja tutkin ahkerasti Puolustusvoimien materiaaleja ja verkkosivuja.
6.5.2022 | 14.09
Reserviläinen - saitko käskyn tai kutsun?
Jääkäriprikaati

Reserviläinen - saitko käskyn tai kutsun?

Varusmiespalvelus tai naisten vapaaehtoinen asepalvelus on taisteltu kunnialla läpi. Kysyihän se päällikkö jäämään sopimussotilaaksi, mutta siviiliopinnot tai työt painoivat päälle. Kotiutumisesta on kulunut muutamia vuosia ja muistot Rovajärven paukkupakkasista alkavat hiljalleen haalistua. Postiluukku kolahtaa. Eteisen lattialla on valkoinen kirjekuori, jonka ylänurkassa on tornilogo.
2.5.2022 | 8.50