Tiedotteet

Uutiset

Ketään ei jätetä yksin
Maavoimat

Ketään ei jätetä yksin

Varusmiespalvelus voi olla nuoren ensimmäinen suuri elämänmuutos. Matka palvelukseen alkaa kutsunnoista, joissa määritetään palveluskelpoisuus, päätetään palveluspaikka ja -aika sekä kuullaan nuoren omat palvelusta koskevat toiveet. Kutsunnat sekä varusmies- ja siviilipalvelus ovat yhteiskunnallisesti merkittäviä tilaisuuksia kohdata nuoria ja ehkäistä syrjäytymistä.
17.10.2019 | 7.30
Kutsunnat ovat ensimmäinen askel kohti varusmiespalvelusta
Maavoimien esikunta

Kutsunnat ovat ensimmäinen askel kohti varusmiespalvelusta

Kutsuntatilaisuus on nuorille miehille usein ensimmäinen kosketus Puolustusvoimiin ja asevelvollisuuteen. Monille sukulaisten ja ystävien kertomat tarinat varusmiespalveluksesta herättävät kysymyksiä, joihin nuori lähtee kutsunnoista etsimään vastauksia.
27.9.2019 | 11.29
Tämä porukka ei luovuta koskaan
Utin jääkärirykmentti

Tämä porukka ei luovuta koskaan

Laskuvarjojääkärien hyppykoulutus vaatii koulutettavilta paljon. Turvallisen laskuvarjohypyn oppimisen lisäksi fyysisesti ja henkisesti rankka vaihe kasvattaa kuntoa ja vahvistaa joukon ryhmähenkeä.
27.9.2019 | 9.46
Kaartin jääkärirykmentti

Blogi: Varusmiespalveluksessa pärjää avoimella mielellä ja hyvällä asenteella

Varusmiespalveluksessa tulee todennäköisesti vastaan asioita, joihin ei ole etukäteen valmistautunut. Hyvällä asenteella ja avoimella mielellä niistäkin selviää, ja lopulta itsensä haastaminen ja uuden oppiminen voi olla antoisaa. Kuljettajakoulutuksesta on hyötyä reservissä, vaikka ei kuljetusalalle töihin hakeutuisikaan. Monipuolisesta ajokokemuksesta on varmasti hyötyä liikenteessä.
26.9.2019 | 13.31