Hyppää sisältöön

Maavoimien kansainväliset harjoitukset ja koulutukset

Tällä sivulla voit seurata Maavoimien kansainvälisiä harjoituksia ja koulutuksia.

Yhdessä - #together
Jääkäriprikaati

Yhdessä - #together

Jääkäriprikaatin kesän harjoitustoiminta on ollut voimakkaan kansainvälistä. Olemme harjoitelleet sekä Pohjois-Norjaan sijoitettujen norjalaisten joukkojen ja ennen kaikkea Yhdysvaltojen 101. maahanlaskudivisioonan osien kanssa. Harjoittelu on pitänyt sisällään niin yksilö- kuin joukkokohtaista koulutusta taistelukoulutuksesta kovapanosammuntoihin. Kokemukset ovat pelkästään positiivisia. Kesän lähestyessä loppuaan myös tämänkertainen kansainvälinen harjoituskokonaisuus kääntyy vähitellen loppusuoralle. 
15.8.2022 | 10.36
Pohjoinen Pitää!
Jääkäriprikaati

Pohjoinen Pitää!

Jääkäriprikaatin PUUKKO 122 -taisteluharjoitus saatiin päätökseen 3.6. Harjoitus oli erittäin onnistunut ja osoitti prikaatin joukkojen suorituskyvyn olevan erittäin korkealla tasolla.
6.6.2022 | 11.56
Arrow haastaa myös paikallisjoukkoja
Maavoimat Panssariprikaati

Arrow haastaa myös paikallisjoukkoja

Arrow 22 -harjoituksessa on mukana Kanta-Hämeen maakuntakomppanian reserviläisiä. Maakuntakomppaniat ovat osa paikallisjoukkoja, joiden sodan ajan tehtäviin kuuluu muun muassa strategisten kohteiden suojaaminen, alueen valvonta ja vihollisten erikoisjoukkoja vastaan toimiminen. Rauhan aikana paikallisjoukkoja voidaan hyödyntää Puolustusvoimien virka-aputehtävissä ja muissa puolustusvalmiutta tehostavissa tehtävissä.
11.5.2022 | 18.15
Kansainvälinen Arrow 22 -harjoitus kehittää osaamista kansallisen puolustuksen tarpeisiin kaikilla tasoilla
Panssariprikaati

Kansainvälinen Arrow 22 -harjoitus kehittää osaamista kansallisen puolustuksen tarpeisiin kaikilla tasoilla

Mekanisoitujen joukkojemme pääkoulutustapahtumia ovat keväisin ja syksyisin toteutettavat mekanisoitujen joukkojen harjoitukset. Kevään harjoitukset ovat varusmiesikäluokan pääharjoituksia ja syksyllä harjoitus painottuu reservin kertausharjoituksiin. Perinteisesti nämä harjoitukset toteutetaan Pohjankankaalla Niinisalossa, jossa harjoitusmaasto sallii vaunukaluston käytön taktisten periaatteiden mukaisesti.
29.4.2022 | 12.43